Nyheter

Beijer öppnar i Vemdalen

Beijer etablerar verksamhet i den klassiska skidorten Vemdalen i Härjedalens kommun. I september startar etableringen med tillhörande säljkontor i gång och beräknas att stå klart den 1 december 2021.

Vemdalen räknas som en av Sveriges klassiska skidorter med anor från förra seklet med tillhörande områden såsom Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Tillsammans har de ett 50-tal nedfarter.

Media har sedan början av 2020 rapporterat att intresset för fjällturism och friluftsliv ökat avsevärt under coronapandemin. Många har valt att utforska Sverige och fjällen i stället för att resa utomlands på semester. Flera har också i stor utsträckning arbetat hemifrån eller från annan plats än på kontoret. Att ha kunnat arbeta på annat ort samt behovet av att vara i naturen har bidragit till att allt fler väljer att köpa och bygga hus i fjällen. Antalet bygglov har därmed ökat kraftigt i området.

– Vi ser en trend att hantverkare följer med sina beställare från tidigare byggen för att även bygga semesterhuset i fjällen. Då är det bra att via vår E-handel kan vi erbjuda kunden möjlighet att beställa material från oss på sin hemmaort för att framåt även få varorna levererade till byggarbetsplatsen i Vemdalsområdet, säger Peter Björs, Regionsäljare på Beijer Byggmaterial AB.

– Vi har lyssnat på våra kunder och vi ser en marknad i Härjedalen med väldigt stor potential. Vi har hittat precis rätt plats att ha som bas för vår verksamhet i Vemdalen, fortsätter Lars Hägglund, Filialchef i Sundsvall på Beijer Byggmaterial AB.

– Genom en stark lokal förankring och kundkännedom fortsätter vi att bygga dom som bygger. På sikt kommer det att även innebära arbetstillfällen, avslutar Lars Hägglund.

Beijers butiker i angränsande områden: Åre, Östersund, Bollnäs, Hudiksvall, Sundsvall, Örnsköldsvik, Gävle och Söderhamn kommer ihop med kommande etablering kunna erbjuda fullskaligt sortiment för fjällkunderna.

Etableringen kommer att ske på Fjällvägen 53 i Vemdalen, där det redan idag bedrivs verksamhet för hyresmaskiner och försäljning av byggmaterial.

Foto: Ola Matsson