Nyheter

Miljöpartiet: ”Byggföretagen har tagit fram en färdplan för att vara klimatneutrala år 2045 – Nu måste planerna verkställas”

”Konflikten om Cementa på Gotland och de akuta klimatlarmen kräver handling och konkreta åtgärder. Det räcker inte med tomma löften – det är dags att näringslivet visar handlingskraft.”

Det skriver Amanda Palmstierna (MP), talesperson för cirkulär ekonomi, Emma Hult (MP), bostadspolitisk talesperson, Karolina Skog (MP), ekonomiskpolitisk talesperson och Maria Gardfjell (MP), miljöpolitisk talesperson i ett debattinlägg i Etc:

”Bygg- och fastighetssektorn står för en femtedel av klimatutsläppen i Sverige och orsakar även stora utsläpp globalt. Sedan 90-talet har diskussionen om hållbart byggande varit omfattande, men sett till de totala utsläppen från byggande och renovering har inte mycket hänt.”

”Byggföretagen har tagit fram en färdplan för att vara klimatneutrala år 2045. Nu måste planerna verkställas. Idén om grön betong kan inte användas som ursäkt att köra på i gamla hjulspår.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.etc.se/debatt/miljopartiet-cementa-kan-inte-fly-fran-sitt-eget-ansvar

Bild av wdreblow0