Nyheter

Tre gyllene huskroppar, byggda för gemenskap och rörelse

I Upplands Väsby utanför Stockholm uppför Sveafastigheter något spektakulärt. Tre gyllene huskroppar, byggda för gemenskap och rörelse. Nu startar uthyrningen av hyresrätterna för personer som är 65+.

I centrala Upplands Väsby har Sveafastigheter i samarbete med Silver Life utvecklat bostäder som är något utöver det vanliga. Tre huskroppar som rymmer ett vård- och omsorgsboende, ett bostadsrättshus och det högsta, med takterrass på nittonde våningen, rymmer hyresrätter för personer som är 65+. Huskropparna vävs samman av sociala ytor och fasaderna är klädda i guldskimrande tombak. Ett mästerligt hantverk.

– Vi är väldigt glada och stolta att kunna erbjuda bostäder där gemenskap, rörelse och livsstil står i fokus. Ett guldskimrande boende som sätter en ny standard för både seniorbostäder och vård- och omsorgsboenden, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter.

Visionen med Drabanten är att underlätta för gemenskap, rörelse och för att sätta guldkant på tillvaron. De som bor i Drabanten kommer bland annat ha tillgång till takterrasser, gym, lounge, restaurang och relaxavdelning, allt faciliterat av Silver Life.