Nyheter

Nytt koncept från Myresjöhus

Husmodellen Glimma lanserades den 1 juli och är den första av Myresjöhus husmodeller som är framtaget helt enligt ramarna för småhustillverkarens nya fritidshuskoncept.

– Genom vårt nya koncept för fritidshus intar vi marknaden med någonting unikt där vi frångår den klassiska faluröda sommarstugan. Våra fritidshus presenteras i tre olika designlinjer – kust, skog och fjäll, där vi med enkla medel har gjort justeringar i standard och tillval för att det ska passa väl in i den tänkta miljön som varje designlinje anspelar på, säger Myresjöhus produktchef Annica Mennborg.

Glimma är den första husmodellen som Myresjöhus släpper inom fritidshuskonceptet. Husmodellen har en boarea på 63 kvm och planlösningen är fördelad på två sovrum och kombinerat kök och vardagsrum. För kategorierna Fjäll och Skog finns också sovloft med ytterligare sovplatser.

– Det är compact living i sitt esse, och här har vi verkligen tagit fasta på att form och funktion ska förenas, säger chefsarkitekt Frida Andersson.

– När vi utvecklade Glimma tog vi hänsyn till fritidshusområden med färdiga detaljplaner, där vi ser att denna typ av lite mindre husmodell lämpar sig väl. Vi ser fram emot att i framtiden lansera ytterligare två fritidshusmodeller i olika storlekar som kompletterar Glimma i sina utformningar, fortsätter Annica Mennborg.

Myresjöhus är ett av Sveriges mest välkända småhusföretag, och har levererat nära 100 000 hus sedan företaget grundades 1927. Myresjöhus specialiserar sig på det personliga boendet, där man både kan välja mellan färdiga husmodeller i olika prisklasser, eller skräddarsy sitt eget drömhus från grunden tillsammans med en arkitekt.

– Det senaste året har vi sett ett ökat fokus på trivsel på hemmaplan, och därmed även efterfrågan på fritidshus. Att vi nu går in i fritidshussegmentet är helt rätt för varumärket. Det ligger också helt i linje med att Myresjöhus erbjuder ett personligt husbygge med stor valmöjlighet. Att addera fritidshus som ett koncept innebär just ökade valmöjligheter för kunden, att man kan välja att bygga permanentboende eller fritidshus – eller varför inte både och, säger Patrick Svanström, operativ chef för Myresjöhus och SmålandsVillan.

Myresjöhus systervarumärke SmålandsVillan erbjuder också möjligheten till fritidshusbyggnation, dock genom befintliga husmodeller.

– Vi ser att vi redan idag har prisvärda Smålandsvillor som lämpar sig väl både som permanentboende och som fritidshus, som till exempel Villa Näsby, Villa Vetlanda och Villa Vrigstad. Vi tar därför inte fram ett specifikt koncept för det varumärket, utan fritidshuskonceptet kommer ligga inom Myresjöhus affärsområde, avslutar Patrick Svanström.