Nyheter

Nytt avtal: Beijer Byggmaterial AB och Serneke

Beijer och Serneke formaliserar sitt redan framgångsrika samarbete och tecknar ett ramavtal som träder i kraft idag den 1 juli 2021. Det är Sernekes första avtal med en byggmaterialhandlare på nationell nivå och omfattar hela Beijers verksamhet.

Syftet med Ramavtalet är att skapa ett konkurrenskraftigt samarbete mellan parterna som på kort och lång sikt kan stärka båda parters lönsamhet. Parternas gemensamma mål är att samarbeta inom följande områden: Hållbarhet & Miljö, Bygglogistik och Digitalisering för att långsiktigt sänka båda parters kostnader

– Vi hittat bra områden att utvecklas tillsammans inom. Via våra 83 byggvaruhus kommer vi att kunna erbjuda våra tjänster och produkter till Serneke oavsett var i landet de befinner sig, säger Christian Blom Regionsäljchef Väst på Beijer Byggmaterial AB.

– Vårt bästa kvitto på att ett leverantörssamarbete fungerar är att det ökar organiskt, det vill säga att våra projekt i tilltagande omfattning hittar affärssamarbeten. Just detta har vi verkligen sett de senaste åren och detta avtal är en utmärkt grund och språngbräda för fortsatt utveckling av vårt samarbete med Beijer, säger Jesper Hartelius Inköpschef på Serneke.

– Serneke har sedan tidigare inga samarbetsvtal av den här digniteten, så det känns extra kul att man väljer Beijer Byggmaterial. Vi fortsätter att bygga dom som bygger, avslutar Christian Blom Regionsäljchef Väst

Serneke är verksam inom entreprenad och projektutveckling. Koncernen grundades 2002 och har en omsättning på 6,9 miljarder kronor och ca 1 100 anställda organiserade i tre affärsområden: Serneke Sverige, Serneke Invest och Serneke International. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Sernekes kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare. Bolagets svenska verksamhet är rikstäckande och organiserad i fem regioner, syd, väst, öst, mitt och norr med huvudkontor i Göteborg.