Nyheter

Effektiv fråga-svar-hantering med Congrids nya tjänst

Att få till en smidig kommunikation mellan parterna i ett byggprojekt är ofta en utmaning. I dagsläget används ofta excel-listor, mail och sms, vilket gör det svårt och arbetskrävande att hålla sig uppdaterad om vilka uppgifter som ska utföras. Med Congrids nya tjänst FS-listan (Fråga-och-svar-listan) finns i stället all kommunikation sammanställd och lagrad på ett och samma ställe, tillgänglig för alla medarbetare. Det sparar både tid och höjer säkerheten och kvaliteten i byggprojekten.

Den nya tjänsten FS-listan kopplar samman såväl huvud- och underentreprenörer som beställare och arkitekter. Här kan användaren enkelt ställa frågor och se svaren på dem, samt uppdatera sig om vilka frågor hen själv har fått och borde svara på, exempelvis kring ändringar till planer, ÄTA-arbeten och kostnader.

– FS-listan kan användas under hela projektets livslängd – från projekteringen fram till och med garantitiden, berättar Sofia Zetterström, kundansvarig på Congrid. Det blir en tidsbesparing eftersom du slipper slösa tid på att hitta rätt mail eller rätt excel-lista – med FS-listan blir projektet mycket mer strukturerat.

FS-listan är en delfunktion i Congrid Live, som man loggar in på via Congrids webbplats. Det är i första hand en tjänst som man nyttjar på sin dator, men man kan även logga in från en surfplatta om man skulle befinna sig ute på byggarbetsplatsen och behöver komma åt FS-listan.

Tjänsten är mycket välkommen i branschen menar Sofia Zetterström:

– Det har varit en stor efterfrågan från våra kunder, att få tillgång till en tjänst där allting finns samlat. FS-listan höjer kvaliteten i projekten, alla vet vad som gäller och inget riskerar att falla mellan stolarna. Det blir heller inga missförstånd, när allt finns samlat på ett och samma ställe.  

Användarvänlighet är något som Congrid särskilt värnar om. FS-listan kan enkelt anpassas utifrån det individuella behov användaren har och det är lätt att lägga till och ta bort ärenden.

Hittills har några företag i Finland fått förhandstesta tjänsten, och Congrid har därefter tagit emot feedback för att kunna förbättra funktionerna. Här kan du läsa mer om FS-listan och beställa en demoversion av tjänsten.