Nyheter

Nordic Choice Hotel bygger ut och renoverar Packhuset i Kalmar

– Det var inte längesen jag var i Kalmar och kunde presentera planerna på ett nytt familje- och konferenshotell vid Universitetskajen. Redan då visste jag att det fanns en marknad för fler hotellrum i Kalmar. Tack vare ett bra samarbete med fastighetsägaren så kan vi berätta att vi nu drar igång en rejäl förändring av Packhuset. Hotellrummen blir 25 procent fler, lobby och restaurang fördubblas i storlek, ett gym och inte minst min egen favorit en bryggbalkong där man på första parkett kan njuta av Kalmarsund, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Med start i juni påbörjas en rejäl utbyggnad och renovering av Clarion Collection Hotel Packhuset i Kalmar. Hotellet som redan idag rankas högst av stans hotellgäster får fler hotellrum, ett gym, ny lobby med större restaurang, relax och inte minst en bryggbalkong där gästerna kan njuta av ett glas bubbel samtidigt som havet svalkar benen.

Populära Clarion Collection Hotel Packhuset i hamnen i centrala Kalmar byggs ut, renoveras och kommer bjuda på nya inslag som kommer att bli gästfavoriter.

Projektet påbörjas nu i juni och beräknas vara klart om ett år i juni 2022. Utöver 24 nya hotellrum så renoveras också hotellets fasad, lobbyområdet byggs om så att receptionen får ny placering, restaurangen får mer yta, dessutom så kommer hotellets gäster erbjudas ett gym med bastu. För hotellets personal så kommer också logistiken förbättras genom till exempel ett renoverat kök. Med utgång från lobbyn så kommer gästerna också kunna slappna av ute på en bryggbalkong där de kommer att kunna njuta av hotellbarens drinkar medan de njuter av solen och Kalmarsund.

– Vi har oerhört många stammisar på Packhuset och vet att det är ett väldigt uppskattat hotell bland stans besökare. Det är därför med stor varsamhet som vi går in i det här projektet. Hotellets själ kommer i allra högsta grad finnas kvar efter renoveringen men vi kommer att kunna erbjuda fler att uppleva atmosfären och dessutom krydda upplevelsen med inslag som t ex bryggbalkongen. Det här är en viktig satsning för oss och fr Kalmar så innebär det att vi tillsammans med vårt nya hotell på Universitetskajen och med Kalmarsalen etablerar ett nav för möten och konferenser nere i hamnområdet. Det innebär att vi fortsätter att bygga Kalmar som en året-runt-stad, säger hotellets VD och hotelldirektör André Åberg.

Fastigheten ägs och förvaltas av Fastighets AB Regio i samarbete med P&E Fastigheter.

– Vi har haft en tydlig affärsplan för utveckling av området ända sedan Baronen förvärvades av Regio för fem år sedan. Packhuset är en av våra största hyresgäster i Kalmar och vi är väldigt glada över det fortsatta förtroendet för oss som fastighetsägare. säger Eric Bergström, VD Regio.

– Packhusets läge är fantastiskt för ett hotell, med hamnen bokstavligen talat precis utanför fönstret. Utbyggnaden av hotellet är ett stort steg framåt i arbetet med vår affärsplan. Vi har även pågående dialog med andra upplevelsebaserade hyresgäster och hoppas att snart kunna addera fler positiva nyheter, avslutar Anders Stensson, kommersiell utvecklare P&E Fastigheter.