Nyheter

Caparols väggfärg IndekoGeo ny favorit – när hållbarhet är en nyckelfaktor

När fokus ligger på hållbar renovering och restaurering ökar kraven på både partners och produkter. En produkt som möter dessa krav är väggfärgen IndekoGeo, som tack vare sitt förnyelsebara bindemedel och konserveringsfria färg är skonsam för både målaren och miljön.

Campus på Mittuniversitetet i Östersund värnar om kulturmiljön och vill ha ett kretsloppsanpassat arbetssätt. Och man är noggrann vid varje renovering, ända ner på detaljnivå.

När det kommer till målade ytskikt är det Östersundsföretaget Målarkompaniet som hjälpt till med renoveringar invändigt på Campus. Tidigare har man använt silikatfärger, vilket lett till onödiga ommålningar då färgen inte stått emot normalt slitage.

Även de emulsionsfärger man provat har mött motstånd på grund av stark doft. När färgleverantören berättade att de börjat sälja Caparols produkter valde de att testa IndekoGeo.

Per-Olov Jonsson på Målarkompaniet berättar:

– IndekoGeo luktar mindre, har bra täckförmåga och är tålig. Att den är tålig uppskattas ju, då behöver vi inte måla om lika ofta vilket i sig är mer hållbart.

Ovanligt med en produkt som har allt.

IndekoGeo är unik på marknaden som fossilfri väggfärg, anpassad för modernt effektivt måleri och dessutom konserveringsmedelsfri för bättre arbetsmiljö.

– Vi ser ett stort intresse för hållbara lösningar, kanske särskilt från fastighetsägarhåll som har intresse för fossilfria byggmaterial. Men också från privatpersoner. Det är ingen fråga om, utan när, efterfrågan ökar ännu mer, säger Per Törnqvist, marknadschef på Caparol och fortsätter: – Campus i Östersund är ett bra exempel på ett lyckat projekt för alla inblandade. Vi tror och hoppas att fler kommer testa IndekoGeo och uppleva kvaliteten och målarglädjen som följer med produkten.