Nyheter

Beijer växer genom specialistsatsning

Beijer Byggmaterial AB har tecknat avtal om att förvärva Kakeldaxgruppen och Centro Kakel & Klinker AB. Genom förvärven siktar Beijer på specialistkompetens med fokus att bli en betydande spelare inom kakel och klinker och bli en ännu bättre partner till hantverkskunder.

Kakeldaxgruppen består av tre starka varumärken, Stigs Kakel, Kakeldax och Kakelcentralen. Gruppen har över 30 års branscherfarenhet med 11 egna butiker, webbshop och återförsäljare spridda över hela landet. Huvudkontoret och centrallagret ligger i Göteborg och här finns även Sveriges nyaste och modernaste kakelbutik.

Centro är en av landets största återförsäljare av kakel, klinker och tillhörande material och har funnits i mer än 50 år. B2B kunden står i centrum och inkluderar såväl lokala, regionala som rikstäckande kunder. Centro har totalt 10 butiker samt ett centrallager i Bro. Huvudkontoret ligger i Järfälla i Stockholm.

Båda bolagen riktar sig främst till företagskunder, arkitekter och utvecklare och har totalt 140 medarbetare spridda över hela landet.

Kakel och Klinker är en viktig och stor del i STARK gruppen och STARK är marknadsledande i Tyskland via bolaget Keramundo. Med den styrkan i ryggen är nu Beijer Byggmaterial redo att bredda sitt erbjudande och addera specialistkompetens för att öka servicen mot kunderna. Genom effektiva varuflöden, digitala lösningar och inköpsfördelar är fokus att skapa Sveriges absolut bästa erbjudande inom kakel och klinker.

-Vi vill vara en partner för våra kunder var de än befinner sig i landet. Tillsammans med Beijers 83 byggvaruhus kommer vi att ha ett starkt kunderbjudande, konkurrenskraftiga logistik och en djup produktkompetens. Tillsammans kommer vi att använda vår gemensamma styrka för att bygga lokalt kundvärde och fortsätta bygga dom som bygger. Jag ser fram emot att hälsa våra nya specialister välkomna till Beijerfamiljen! säger Geir Thomas Fossum, VD på Beijer Byggmaterial AB.

– Beijer Byggmaterials förvärv av Centro skapar strålande möjligheter för Centro och våra kunder. Beijer Byggmaterial har, likt Centro, ett tydligt fokus på B2B kunden och att hela tiden sträva mot att leverera branschens bästa kundupplevelse och lönsam tillväxt. Vi är stolta över att Beijer Byggmaterial valde Centro som en av sina byggstenar för sin resa inom kakelbranschen. En resa som vi på Centro får förmånen att genomföra tillsammans med Beijer Byggmaterial, säger Matts Rylander, VD på Centro Kakel & Klinker AB.

– Precis som för Beijer är vårt fokus på proffskunden och vi måste fortsätta att växa inom projekt- och byggkundsmarknaden för att stärka alla våra enheter i en tuff marknad. Vi får nu en fantastisk möjlighet att ihop med Beijer utveckla och stärka oss inom flera spännande områden. Med vår kompetens inom keramik och med våra duktiga och engagerade medarbetare stärker vi Beijers kunderbjudande och öka kundvärdet för alla plattsättarkunder, säger Johan Sandberg, VD på Kakeldaxgruppen.

Kakeldaxgruppen och Centro kommer att drivas som två separata bolag under Beijer Byggmaterial och affären beräknas att slutföras i september 2021.