Nyheter

Arbetshandske tillverkad av sockerbetor

Guide Gloves fortsätter utveckla sitt hållbarhetskoncept ENVI™ och har tagit fram en ny arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor.

Den nya miljövänliga handsken – Guide 3304 – har liner av glukosfiber som gör att handsken andas väl.

Med ENVI™, som står för Environmental Initiative, har Guide Gloves ambitionen att bli det mest hållbara företaget i branschen.

– Vårt hållbarhetsarbete pågår varje dag och innefattar alla våra klimatavtryck, från våra transportlösningar till hur vi tillverkar produkter på ett sätt som minskar vår miljöpåverkan, samt vilka material vi använder säger Göran Ström, Senior Product Manager på Guide Gloves.

Den nya arbetshandsken GUIDE 3304 har tillverkats med en ny miljövänligare metod där textilen är baserad på glukos som extraherats från sockerbetor. Tvätt och sköljning i produktionen minimeras vilket ger lägre energiförbrukning och materialspill. Handsken har ett tunnare lager av nitril som bidrar till ökad smidighet och hög fingertoppskänsla.

– För oss på Guide Gloves handlar hållbar produktion om att utmana nuvarande tillverkningsmetoder. Om att hitta nya sätt att begränsa konsumtionen av naturresurser, utan att tumma på vare sig prestanda eller skydd, berättar Göran Ström.

Inom ENVI™-konceptet finns även GUIDE 3301, 3302 och GUIDE 3303, där fokus ligger på det vattenbaserade doppningsmaterialet, de två sistnämnda arbetshandskarna har även utrustats med skärskydd och förstärkning mellan tumme och pekfinger.

De tre handskarna är hållbara alternativ till traditionella PU-handskar, eftersom de tillverkas med lägre energiåtgång och helt utan vatten. Handskarna lämpar sig för precisionsarbete inom fordon-, verkstad- och tillverkningsindustrin, bygg- och anläggning samt transport- och logistikbranschen.

ENVI-familjen kommer kontinuerligt att kompletteras med fler modeller av arbetshandskar som är tillverkade med nya miljövänligare produktionsmetoder och material.

Fördelar med arbetshandskarna från GUIDE ENVI™ :

Liner av glukosfiber som gör att handsken andas väldigt bra – GUIDE 3304

Tillverkade helt utan vatten – GUIDE 3301, 33O2, 3303

Producerade med lägre energiförbrukning

Reducerat materialspill

Fria från lösningsmedlet DMF

Liner av bokfiber och nylon, ger en luftig och sval känsla – GUIDE 3301, 33O2, 3303

Touchscreen – GUIDE 3304

Godkända för kontaktvärme nivå 1

Finns även med skärskydd nivå B och C