Nyheter

Nytänkande konstruktion av ståldörrar nu patenterad

KPAB kan nu meddela att konstruktionen i KP Ståldörrar numera är skyddad av två patent.

Under utvecklingen av KP Ståldörrar togs en i dörrbladet integrerad förstärkningsprofil fram av KPAB med målet att ge dörrarna så bra egenskaper som möjligt mot inbrott och brand. Ett förhöjt skydd som både försvårar brytning av dörrblad och samtidigt gör dörren mindre känslig för de krafter som uppstår vid en brand.

Förstärkningen som på ett unikt sätt binder ihop den inre och yttre dörrbladshalvan och som löper längs hela handtagssidan på dörrbladet visade sig göra det ovanligt svårt att bryta upp dem.

– Våra dörrar visade sig vara så svåra att bryta upp att de experter som provbröt dörrarna i tidigt skede uppmanade oss att skydda denna lösning, säger VD Mats Norin.

Patenten innebär ett kvitto på en nytänkande konstruktion som gör att dörrarna skiljer sig från det som finns på marknaden. En konstruktion som i flera avseenden bidrar till det ökade skyddet mot inbrott och brand. KP Säkerhetsdörrar och KP Branddörrar uppfyller RC3 med ett låshus om godkänt daglås används, inget extralås krävs.

– Patenten bevisar att vi på KPAB har en stark uppfinningsrikedom och att våra dörrar har en genomtänkt och nytänkande konstruktion, säger VD Mats Norin.

Med innovationstraditioner från femtiotalet är dagens KPAB en kvalitetscertifierad, högteknologisk leverantör av produkter som ståldörrar och glaspartier, med både utveckling och tillverkning i Kvänum på Västgötaslätten.