Nyheter

Nytt partnerskap: Höganäs Kakel och White

När två starka varumärken slår sina påsar ihop skapas något alldeles extra. Så även i detta fall, när Höganäs Kakel och arkitektbyrån White ingår samarbete.

– White såg ett behov på marknaden som vi på Höganäs Kakel kunde fylla och där inleddes diskussionen om ett samarbete. Våra produkter och tekniska kompetens tillsammans med vår förståelse för branschen ger oss en unik position på marknaden, förklarar Max Råvik, VD på Höganäs Kakel.

White har ett stort hållbarhetsfokus och en klar, uttalad vision: ”2030 är all vår arkitektur formstark och klimatpositiv”.

Andreas Sture, Industridesigner på White, understryker att arbetet för att uppnå denna vision sträcker sig bortom den egna verksamheten:

– För oss är det minst lika viktigt att våra samarbetspartners och leverantörer arbetar i samma riktning som vi gör och vi ställer höga krav på att våra leverantörer efterlever detta. Höganäs Kakel är en ledande aktör på marknaden med lång och bred erfarenhet av branschen och stor förståelse för arkitektbranschen. De har dessutom egna fabriker runt om i Europa vilket säkerställer miljö- och hållbarhetsarbetet på ett unikt sätt.

Samarbetet förväntas komma igång under hösten.