Nyheter

Altro lanserar specialtryckta golv

Arkitekturens värld styrs bland annat av total kreativ frihet. Alla letar efter nya sätt att sticka ut från mängden och möjligheter att kunna sätta en personlig prägel på ett utrymme.

Därför lanserar Altro nu deras nyaste produktserie Altro Orchestra™ Custom som gör det möjligt att skapa unika golv i hög kvalitet – och kombinerar estetik med teknisk prestanda.

Var vi än vänder blicken, ser vi hur personliga stilval styr arkitekturen. Arkitekter måste skapa ytor som tillgodoser flera av våra sinnen, och som ändå håller en hög standard vad gäller hållbarhet, tålighet och hygien. Allt detta samtidigt som hen ska vara trogen sin vision.

Men du behöver inte vara arkitekt för att värdesätta den personliga prägeln.

Golvtillverkaren Altro har märkt att fler och fler människor letar efter lösningar som kan omvandla ett vanligt utrymme till något alldeles eget. Därför lanserar de nu Altro Orchestra Custom, som gör det möjligt för såväl arkitekter som slutanvändare att skapa helt unika och skräddarsydda golv för alla miljöer.

Unika lösningar i hög kvalitet

Med golvlösningen Altro Orchestra Custom kan du välja en design från Altros kollektion av färdiga tryck, så som grönt gräs, vit sand och geometriska former som skapar eleganta mönster. Eller kan du använda din egen bild, som matchar just dina önskemål. Michael Persson, nordisk chef på Altro, berättar:

– Med Altro Orchestra Custom kan du få ett golv som ger en personlig touch med unika mönster. Oavsett om det är en fotbollsförening som vill ha ett golv som liknar en gräsmatta, eller en surfklubb som vill kunna känna det som att de går på vatten, så är det inte längre några problem. Du kan välja att antingen använda ditt eget foto, eller välja i vår bok med färdiga tryck, men poängen är att du enkelt ska kunna skräddarsy ditt eget golv.

Han fortsätter:

– Dessutom får du fortfarande samma tekniska egenskaper som man förväntar sig från alla Altro-produkter, så som hög hållbarhet, tålighet, hygien och enkelt underhåll. Och precis som med huvudmodellen Altro Orchestra får du en akustikdämpning på 15 dB och en tjocklek på 2,85 mm, vilket säkrar hög komfort och högt motstånd mot intrycksmärken.

Bara fantasin sätter gränser

Altro Orchestra Custom gör det möjligt att integrera vackra utseenden i miljöer som positivt kan påverka de människor som bor, arbetar vid eller besöker dem. Michael Persson avslutar:

– Nu finns det oändligt många valmöjligheter för alla sorters områden, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Anledningen till att vi har valt att bredda vår portfölj med den här lösningen är för att vi vill kunna förverkliga drömmar om helt unika ytor. Och det kan man få nu, med våra specialtryckta golv.