Nyheter

XERVON förvärvar IBS Byggnadsställningar

Genom förvärvet av Oskarshamnsbaserade IBS Byggställningar AB blir Xervon en av Sveriges största leverantörer av ställningar och väderskydd för bygg-, industri-, infrastruktur- och anläggningsprojekt.

Förvärvet innebär för Xervon en strategisk förstärkning inom energi- och industrisegmenten och en ökad närvaro på viktiga marknader i Mellansverige.

Familjeföretaget IBS Byggnadsställningar grundades 1978 och har idag 90 anställda, en omsättning på ca 125 mkr och depåer i Oskarshamn, Göteborg, Norrköping, Linköping, Kalmar, Mönsterås och Ringhals. Liksom Xervon är företaget auktoriserat av branschorganisationen STIB och även kvalitets- och miljöcertifierat.

”Xervon har en uttalad tillväxtstrategi och med detta förvärv får vi in ett mycket rutinerat team som delar vårt säkerhets- och kvalitetstänkande. IBS har en stark position inom bl a energisegmentet och har under åren byggt upp en stabil marknadsnärvaro och goda kundrelationer. Vår bransch präglas av en konsolidering, drivet av teknikutvecklingen och marknadens krav på effektivisering. Med förvärven av IBS Byggnadsställningar och AC Ställningsmontage, som vi köpte ifjol, står vi på Xervon väl rustade. Det ska bli roligt att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans,” säger Jens Sjöberg, vd för Xervon i Sverige.

För IBS vd, Daniel Asp, stod det tidigt klart att Xervon var rätt partner att ta nästa steg tillsammans med. ”Vi har gjort en fantastisk resa, mycket tack vare det team av kunniga och erfarna ställningsbyggare som genom åren varit en del av IBS-familjen. I Xervon har vi en branschkollega vars kunnande och säkerhetstänkande vi verkligen respekterar. Genom att slå ihop våra resurser, kompetenser och styrkor har vi tillsammans bättre förutsättningar att möta morgondagens utmaningar och möjligheter.”

Med verksamhet på fem orter och resurser att ta sig an såväl stora och komplexa som tidskritiska industri- och byggprojekt är Xervon redan idag en av Sveriges ledande leverantörer av byggställningar och väderskydd. Bolaget omsatte 355 mkr förra året och har idag drygt 180 fast anställda montörer som tillsammans med lika många underentreprenörer bemannar såväl byggarbetsplatser för ny- och ombyggnationer av bostadshus som sjukhus, infrastrukturprojekt, pappersbruk, kärnkraftverk, värmekraftverk och industrier. Xervon ingår i den tyska industrikoncernen Remondis som i Sverige förvärvat återvinningsföretaget Infinitum, är verksamma inom teknikåtervinning genom Mirec, äger processteknikföretaget Buchen ICS som servar svensk olje- och kemiindustri samt är storägare i kollektivtrafikoperatören Transdev.

Xervons förvärv av IBS genomfördes per den 7 maj och omfattar samtliga dotterbolag i IBS Byggnadsställningar-koncernen.

blir Xervon en av Sveriges största leverantörer av ställningar och väderskydd för bygg-, industri-, infrastruktur- och anläggningsprojekt.

Förvärvet innebär för Xervon en strategisk förstärkning inom energi- och industrisegmenten och en ökad närvaro på viktiga marknader i Mellansverige.

Familjeföretaget IBS Byggnadsställningar grundades 1978 och har idag 90 anställda, en omsättning på ca 125 mkr och depåer i Oskarshamn, Göteborg, Norrköping, Linköping, Kalmar, Mönsterås och Ringhals. Liksom Xervon är företaget auktoriserat av branschorganisationen STIB och även kvalitets- och miljöcertifierat.

– Xervon har en uttalad tillväxtstrategi och med detta förvärv får vi in ett mycket rutinerat team som delar vårt säkerhets- och kvalitetstänkande. IBS har en stark position inom bl a energisegmentet och har under åren byggt upp en stabil marknadsnärvaro och goda kundrelationer. Vår bransch präglas av en konsolidering, drivet av teknikutvecklingen och marknadens krav på effektivisering. Med förvärven av IBS Byggnadsställningar och AC Ställningsmontage, som vi köpte ifjol, står vi på Xervon väl rustade. Det ska bli roligt att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans, säger Jens Sjöberg, vd för Xervon i Sverige.

För IBS vd, Daniel Asp, stod det tidigt klart att Xervon var rätt partner att ta nästa steg tillsammans med:

Vi har gjort en fantastisk resa, mycket tack vare det team av kunniga och erfarna ställningsbyggare som genom åren varit en del av IBS-familjen. I Xervon har vi en branschkollega vars kunnande och säkerhetstänkande vi verkligen respekterar. Genom att slå ihop våra resurser, kompetenser och styrkor har vi tillsammans bättre förutsättningar att möta morgondagens utmaningar och möjligheter.

Med verksamhet på fem orter och resurser att ta sig an såväl stora och komplexa som tidskritiska industri- och byggprojekt är Xervon redan idag en av Sveriges ledande leverantörer av byggställningar och väderskydd.

Bolaget omsatte 355 mkr förra året och har idag drygt 180 fast anställda montörer som tillsammans med lika många underentreprenörer bemannar såväl byggarbetsplatser för ny- och ombyggnationer av bostadshus som sjukhus, infrastrukturprojekt, pappersbruk, kärnkraftverk, värmekraftverk och industrier.

Xervon ingår i den tyska industrikoncernen Remondis som i Sverige förvärvat återvinningsföretaget Infinitum, är verksamma inom teknikåtervinning genom Mirec, äger processteknikföretaget Buchen ICS som servar svensk olje- och kemiindustri samt är storägare i kollektivtrafikoperatören Transdev.

Xervons förvärv av IBS genomfördes per den 7 maj och omfattar samtliga dotterbolag i IBS Byggnadsställningar-koncernen.