Nyheter

Lumiére Stretch Ceiling Denmark stärker sin akustiska produktportfölj i Norden

Lumiére Stretch Ceiling Denmark (LSCD) ingår ett femårigt partnerskap med schweiziska TOPAKUSTIK.

Detta innebär att LSCD ska stå för all försäljning av TOPAKUSTIK-produkter i Danmark och Sverige.

– Vi anser att det finns en stark synergi mellan TOPAKUSTIK’s produktkatalog och vår egen. Som många nog vet köpte vi i början av 2021 upp ett danskt panelföretag. Det föll inte så väl ut eftersom vi efter köpet upptäckte att företaget inte hade de aktier som vi hade fått intryck av. Det var en motgång, men det var trots allt en motgång som vi har kommit över och vi blev bara ännu mer övertygade om att vi vill ha ett större och starkare sortiment av akustiklösningar, säger Stefan Jørgensen som är delägare i LSCD.

Han fortsätter:

– TOPAKUSTIK är världsledande när det gäller akustiska träpaneler eftersom de kan garantera produkter som är brandsäkra, hållbara och som naturligtvis ger varje rum optimala akustiska förhållanden. Det var vid vårt möte med Tripplex som vi på allvar fick upp ögonen för TOPAKUSTIK’s lösningar och för hur de kan bidra positivt till vår befintliga katalog över lösningar.

Ny profil i företaget

Men LSCD offentliggör inte bara en ny produktportfölj utan också en helt ny medarbetare som ska vara företagets ansikte utåt när det gäller akustiklösningar.

– Vi är glada över att kunna meddela att Steen Mose Andersen kommer att vara vårt ansikte utåt när det gäller vårt akustiska sortiment. Han har en gedigen erfarenhet från bland annat företag som KVADRAT och kommer att vara viktig för vår rådgivning till och vägledning av kunderna. Steen är en vass profil som vi är glada över att få med oss i laget, berättar Stefan Jørgensen och fortsätter:

– Det här en bra och ny början på vår nya bana inom akustik. Vår mission är att kunna erbjuda arkitekter och ingenjörer bästa tänkbara lösningar, som gör det möjligt att förverkliga alla kreativa och visuella visioner för ett rum. Det är samtidigt också vår skyldighet att se till att inomhusklimatet blir det allra bästa, oavsett om vi arbetar med belysning, ventilation eller akustik. Vi har ju också den styrkan att vi inte bara säljer produkterna utan också har ett team med duktiga medarbetare som står för montering och installation. Vi har därför hela paketet och kan hjälpa våra kunder från det att projektet är i sin linda fram till den slutliga leveransen.

– Vi har bara under det senaste året varit med i några helt fantastiska projekt där våra produkter har bidragit till att lyfta arkitekternas visioner, och det tänker vi fortsätta med. Men det kräver att vi också rör oss framåt och söker nya möjligheter, och om det finns något man kan vara säker på så är det att saker inte står stilla här på LSCD, avslutar en stolt delägare.