Nyheter

Stefan Lindbäck invald i Byggföretagens förbundsstyrelse

På årets stämma för bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen valdes Stefan Lindbäck, Lindbäcks Group AB, in som ledamot i Byggföretagens förbundsstyrelse.

Till förbundsordförande omvaldes Carin Stoeckmann, vd Byggmästar’n i Skåne AB.

– Jag är mycket stolt över att ha fått förtroendet att fortsätta leda Byggföretagen. Det senaste året har i mångt och mycket präglats av coronapandemin. När Sverige nu står inför en återstart har bygg- och anläggningsbranschen nyckelroll. Vi utgör 11 procent av landets BNP och har både avsikten och förmågan att bygga oss ur krisen, säger Carin Stoeckmann.

– Byggföretagen som organisation ska ha fortsatt fokus på medlemsnytta och att skapa attraktiva kollektivavtal och sundare konkurrens, förbättra kompetensförsörjningen och öka säkerheten. Vi ska fortsätta digitalisera branschen och se till att hållbarhetsfrågorna finns med inom alla områden, gärna kopplade till Agenda 2030, säger Carin Stoeckmann.

Till ny ledamot i förbundsstyrelsen – utöver Stefan Lindbäck, Lindbäcks Group AB (kompletteringsval) – valdes även Margareta Hansson, Nynäs Tak och Entreprenad Stockholm AB (nyval).