Nyheter

Varis Förvaltning och Pelldén Fastighet förvärvar i Lerum, Stenkullen

Portföljen består av fyra fastigheter varav en är obebyggd med byggrätt. Transaktionen har gjorts i bolagsform och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 17,7 mkr.

De bebyggda fastigheterna är fullt uthyrda och har en uthyrningsbar area om totalt ca 3 255 m2 samt en obebyggt tomt med byggrätt på ytterligare 3500 m2.

Bullerbekämparen AB och Ahlsell är hyresgäster. Köparna planerar att utveckla den obebyggda fastigheten med nya verksamheter. Fastigheterna är belägna i Stenkullens industriområde, alldeles intill E20.

– Vi har stor vana att utveckla denna typ av områden och ser potential i Stenkullens placering för att vidareutveckla, säger Vesa Varis, Varis Förvaltning

– Vi är väldigt glada för att ha fått säljarens förtroende att vara dennes rådgivare i säljprocessen och önskar de nya ägarna lycka till med den fortsatta förvaltningen, säger Bengt-Åke Harrysson, Kommersiella Fastigheter i samarbete med Swedbank.

– Stenkullen är ett spännande område med ett bra läge intill E20, endast 15 minuter till Göteborg och vi tror att Lerum och Stenkullen kommer att fortsätta utvecklas i positiv riktning, säger Bengt-Åke Harrysson, Kommersiella Fastigheter. Vi har på kort tid genomfört ett flertal affärer inom de flesta segment, bostäder, bostadsbyggrätter, kontor, industri och logistik.