Nyheter

Optimera först ut med att erbjuda Ekolution® Hampafiberisolering

Genom avtalet med Ekolution kan Optimera som första byggvaruhandel i Sverige erbjuda Ekolution® Hampafiberisolering.

Samarbetet möjliggör att produkterna lagerförs av Optimera i Sverige och kan bidra till snabba leveranser i större delen av Sverige.

– Vi är glada över att inleda ett samarbete och välkomnar Optimeras engagemang för att ställa om byggbranschen till en förnyelsebar byggteknik. Vi delar också samma vision om framtidens bio-baserade byggprodukter där hampafiberisoleringen som ett naturligt, koldioxidnegativt material utgör en viktig del i omställningen av byggbranschen, säger Remi Loren VD, för Ekolution AB.

Ekolution AB tillverkar och säljer hållbara bio-baserade byggmaterial och byggsystem. Produkterna är CO2-negativa, energieffektiva och hälsosamma för både byggnad och människa.

Flaggskeppsprodukten Ekolution® Hampafiberisolering finns nu tillgänglig hos Optimera och är även registrerad på Byggvarubedömningen, SundaHus och EPD International.

Industrihampan lagrar CO2 under hela sin livslängd och är en förnybar resurs från lantbruket. Hampan växer från planta till fullvuxen produkt på 100 dagar och lagrar 22 ton CO2 per hektar. Detta gör att Ekolutions hampaisolering har mycket bra miljövärden redan från start, närmare bestämt minus 2,2 kg CO2e per kvm (100mm tjocklek).

– Den här miljösmarta produkten passar perfekt in i vårt sortiment och i Optimeras hållbarhetsprofil, vi är väldigt glada över detta och kommande samarbeten med Ekolution, säger Henrik Björk, Sortimentsansvarig Tyngre Byggvaror och Trä på Optimera.

Ekolutions hampafiberisolering finns att köpa på Optimera från och med maj 2021.