Nyheter

BAB bygg förvärvar Byggteknik i Ljungby

Byggkoncernen BAB bygg AB med säte i nordvästra Skåne och med verksamhet över Skåne, Halland och Småland förvärvar nu byggbolaget Byggteknik i Ljungby AB.

BAB har sedan tidigare etablerat en byggserviceverksamhet i region Kronoberg och med detta förvärv stärks marknadspositionen samtidigt som det blir startskottet till en satsning även mot entreprenader. Parallellt sätter bolaget även upp en mindre etablering i Värnamo.

Kenneth Andersson VD BAB bygg AB, är mycket nöjd med förvärvet av Byggteknik:

– Byggteknik är ett välrenommerat företag som kommer omfamnas på ett sätt som skapar ökade värden för både Byggteknik och BAB. Planen framåt är integration av bolagen samt en målmedveten satsning som successivt stärker positionen för BAB i Kronoberg och Småland.

BAB bygg omsätter drygt 1 miljard sek och har ca 240 medarbetare. BAB ingår sedan 2001 i koncernen BrA Invest som omsätter 2,5 miljarder sek och har 1 400 medarbetare.