Nyheter

Balkong- och fasadleverantör får ny skandinavisk direktör

I mars tillträdde Kristian Petermann tjänsten som ny Managing Director för Sunparadise i Skandinavien. Därmed är han nu bland annat ansvarig för balkong- och fasadleverantörens svenska aktiviteter.

Sunparadise, som i Sverige tidigare hetat Windoor, har sedan 1985 levererat balkonglösningar, fasadsystem, uterum och vinterträdgårdar i aluminium och glas. I Skandinavien hanteras verksamheten genom bolagen i Sverige, Danmark och Norge. Nu har deras skandinaviska avdelning fått en ny Managing Director, nämligen Kristian Petermann från Skåne.

Även om Kristian Petermann är ny på Sunparadise, är han verkligen inte ny i byggbranschen. Han är ursprungligen civilekonom och har en lång erfarenhet från leverantörer av glas- och aluminiumlösningar, senast som ansvarig för internationell projektförsäljning på belgiska Reynaers Aluminium.

Balkonger, pergolor och vinterträdgårdar står högt i kurs

Efter många års fokus på kök och badrum vid renovering av skandinaviska hem, upptäcker Sunparadise nu alltmer att balkonger, pergolor samt isolerade och oisolerade vinterträdgårdar är en växande trend. Kristian Petermann berättar:

– I de skandinaviska länderna har vi långa mörka vintrar och opålitliga somrar. Detta innebär att t.ex. inglasade balkonger och vinterträdgårdar bidrar i ännu större utsträckning till att öka vårt välbefinnande, genom att ge oss mer ljus, några fler kvadratmeter till hemmet och möjlighet att vara utomhus året runt. Vi investerar i allmänhet mer i de små ”bubblor” som våra hem är, än vad vi ser i andra länder.

Han fortsätter:

– Som en ”aluminiumnörd” är jag verkligen imponerad av kvaliteten i de produkter vi erbjuder på Sunparadise. Aluminiumprofilerna är extremt starka och ger utmärkt stabilitet. Det är inte nödvändigtvis något som slutanvändarna upptäcker med detsamma, men med tiden kommer det att ha stor påverkan på hållbarheten och deras upplevelse av lösningen.

Ett bra först intryck

Sunparadise har ett kontor uppe i Stockholm och ett nere i Malmö, och Kristian Petermann kommer att spendera den största tiden på det svenska kontoret i Malmö. Men då han ansvarar för den skandinaviska marknaden, kommer han även att göra frekventa besök på kontoren i både Danmark och Norge.

I både Stockholm och Malmö har Sunparadise Sverige, förutom kontorslokaler, även ett vackert showroom. Här kan kunderna, som inkluderar bostadsrättsföreningar, byggherrar, entreprenörer, rådgivare, arkitekter och privata slutanvändare, inspireras och ta en titt på produktens många alternativ och detaljer. Kristian Petermann avslutar:

– Jag har hittills fått ett väldigt bra intryck av hela organisationen på Sunparadise, och deras starka och genomtänkta återförsäljarnätverk är något jag ser positivt på. Jag ser fram emot att kunna åka runt i Skandinavien och träffa Sunparadises skickliga återförsäljare och kunder.