Nyheter

Så ska Jobzone Construction motverka oseriösa aktörer

Byggtakten har ökat markant i hela landet de senaste åren och likaså antal oseriösa aktörer. Rekryterings- och bemanningsföretaget Jobzone ser med största allvar på det rådande samhällsproblemet.

Genom en etablering i Östergötland blir Jobzone Construction rikstäckande och ska möta efterfrågan på arbetskraft samtidigt som de motarbetar opålitliga företag i byggsektorn.

För att möta den stora efterfrågan på yrkeskunnig arbetskraft inom byggbranschen satsar Jobzone Construction stort med en etablering i Norrköping som ska ansvara för region Östergötland och Stockholm/Mälardalen.

Till teamet ansluter nya regionchefen Katarina “Kasia” Lock och konsultchefen Wille Ulrikson, båda med lång erfarenhet av ledande befattningar inom byggbemanning.

– Vi har märkt av ett ökat antal beställningar, inte minst i Östergötland dit vi nu förankrat specialister med god marknads- och lokalkännedom.
Nu räknar vi med att positionera oss som en av de största aktörerna inom byggbemanning och har alla förutsättningar med vårt nya team, säger Stefan Qwick, marknadsområdeschef.

Genom satsningen ska Jobzone bidra till ökad trygghet i en bransch där allt fler oseriösa aktörer tar marknadsandelar på grund av ett snårigt kontrollsystem.

– Vi har örat mot rälsen, det går inte att vara passiv i frågan om samhällsproblemet. Sedan min start har jag redan märkt av att många arbetssökande och kunder vänder sig till oss och tipsar varandra för att de känner av tryggheten Jobzone skapar, säger Katarina “Kasia” Lock.

Både Stefan och Katarina belyser att det rådande läget är en politisk fråga som de inte kommer kunna lösa själva. För att sätta ljus på problemet och visa att svenska bemanningsföretag är viktiga aktörer i att driva sunda villkor bildade de nyligen branschföreningen Byggbemanningsföretagen tillsammans med branschkollegor.

– Kunder som vänder sig till oss vet att allt går rätt till. Vi har goda villkor, ett omfattande säkerhetstänk och bra relationer med samtliga konsulter, avslutar Stefan.