Nyheter

Produktnyheter: Bahco breddar sin produktportfölj

Denna gång med sågande och kapande tillbehör till multimaskiner. Punktsvetsade blad på Starlockfästet bidrar till styrka och hållbarhet.

Sågblad i bimetall med precisionsslipade skränkta tänder ger skarpa, precisa snitt på kortast möjliga tid. I sortimentet finns allt från sågblad och klingor till slipplattor, knivblad och spackel. Såväl trä och metall som keramik och marmor kan kapas, slipas och skäras med Bahcos nya tillbehör.

Sågblad av bimetall introducerades av Bahco redan 1969. En ny teknik för metallkapning som kombinerade fjäderstålets egenskaper med slitstarkt snabbstål. Idag är bimetall ett namn som fortfarande borgar för kvalitet, effektiv metallkapning och lång hållbarhet.

I Bahcos nya produktsortiment ingår en komplett uppsättning tillbehör för multimaskiner, oavsett vilket arbete som ska utföras. Samtliga tillbehör i såväl standard- som specialmodeller är givetvis utrustade med Starlockfästet.

– Som alltid är våra nya produkter noggrant testade, såväl under utvecklingen som under hela tillverkningsprocessen, säger Michael Hellsten, försäljningschef på Bahco i Sverige. Oavsett var de ska användas ska de alltid ge maximal prestanda och uthållighet.

Standardsortimentet sågblad

Tillbehören för sågning i trä, plast och gips består av två olika standardblad i höglegerat kolstål, båda med lång smal midja för djup sänksågning och för bästa såghastighet och spåntransport. Det ena bladet har en rak bladform och det andra är ett brett bågformat blad, båda med skränkta tänder. Här finns också bimetallblad för trä, spik och tunn metall.

– För grövre metall finns TiN-belagda blad som håller 100 procent längre än obelagda hårdmetallblad och 30 gånger längre än snabbstålsblad, säger Michael Hellsten. De är mycket slitstaka blad för sänksågning i järnhaltiga metaller, rostfritt stål, härdade skruvar och andra svårbearbetade material.

Klingor för multiverktyg som också ingår i standardsortimentet

Här finns en segmentklinga i snabbstål för arbeten i upp till en millimeters metallplåt. Den är även lämplig för arbeten i glasfiberarmerad plast, trä, kitt, koppar och kopparlegeringar. Klingan ger rena och fina snitt. En annan segmentklinga i stål är framtagen för arbeten i trä, gips och plast med hög skärkvalitet. Båda idealiska för arbeten i hörn och kanter utan översågning.

För metall finns en bimetallklinga med lång livslängd som är framtagen för plankapning av metallplåt, upp till cirka en millimeter. Denna klinga är också lämpad för arbeten i glasfiberarmerad plast, trä, kitt, koppar och kopparlegeringar.

Specialtillbehör

Bland specialtillbehören finns en segmentklinga i hårdmetall framtagen för arbeten med klinkerfog. Den är utformad för rengöring och omarbetning av fogar men också för att göra spår i porösa byggmaterial.

– Den här segmentklingan är tunn men har samtidigt ett mycket starkt punktsvetsat fäste, säger Michael Hellsten. Den är idealisk för arbeten i hörn och kanter och är ett kostnadseffektivt alternativ till dyra diamantverktyg när man arbetar i klinkerfogar.

I denna grupp finns också en segmentklinga med diamant, men då för tuffa arbeten i marmor och epoxi. Skärbredden är 1,2 millimeter och den kan också användas vid bearbetning av epoxiharts och cementfogar.

Bland dessa tillbehör finns också en trekants slipplatta för grovslipning av fyllnadsmedel, klinkerlim, betong med mera och en trekants slipplatta med kardborrefäste för putsning med dammavskiljare.

Här finns också ett knivblad i höglegerat kolstål med tre skärytor för skärning i mattor och andra mjuka material, ett knivblad i höglegerat kolstål med svampform för skärning i silikon, mjukt kittmaterial och för separering av isolerglasdelar.

Två modeller av spackel i höglegerat kolstål finns också. Den ena för borttagning av silikon- och akrylfogar eller klistermärken och den andra för borttagning av hårt sittande färg- och limrester, kakellim med mera.