Nyheter

Urbangreen förvärvas av Nordic Waterproofing

Nordic Waterproofing Holding AB:s svenska dotterbolag Nordic Waterproofing Group AB har träffat avtal om att förvärva aktierna i Urban Green AB för ett Enterprise Value om 55 MSEK. Transaktionen genomfördes i samband med signering av avtalet den 18 mars 2021.

Urbangreen har under de senaste åren uttalat att bolaget siktar på tillväxt och gjorde under 2020, efter flera år med förlust, en turn-around och kunde presentera en tillväxt om 33 procent samt en omsättning på närmare 50 MSEK med ett resultat efter skatt på 2,8 MSEK.

Urban Green har på kort tid etablerat sig som en ledande leverantör av gröna lösningar för urbana miljöer tack vare alla medarbetares engagemang, stora kunskap och hårda arbete, säger Therese Lundstedt, VD för Urban Green. Vi är glada att nu få en ägare med god förståelse för vår verksamhet och som ser en stor potential att kunna fortsätta växa vår verksamhet och förbättra vårt erbjudande till våra kunder.

Urban Green har under de senaste åren vuxit både sett till omsättning men också sett till antalet större entreprenadprojekt och har bland annat byggt gröna tak på det prisbelönta Sergelhuset, på Arlanda flygplats samt på campus Albano. Bland bolagets kunder återfinns bland andra Skanska, NCC, och Veidekke. Bolaget har huvudkontor i Stockholm men är grundat och har en produktionsanläggning i Vislanda, Småland där sedum och annan stadsgrönska odlas.

– Förvärvet av Urban Green är ett viktigt steg för att kunna erbjuda ett bredare utbud av tjänster och produkter inom gröna lösningar för stadsmiljöer för våra kunder
, säger Mats Lindborg, affärsenhetschef för Sverige och Norge inom Nordic Waterproofing. Gröna lösningar för stadsmiljöer är ett område som rönt mycket uppmärksamhet de senaste åren. Genom vårt förvärv av Urban Green stärker vi vår position på denna växande marknad.

Therese Lundstedt som tillträdde som VD för Urban Green i augusti 2019 lämnar sin tjänst i och med förvärvet av bolaget och kommer att ersätts av Johan Ljungberg som blir ny VD för bolaget.