Nyheter

Sika: Ny tätskiktsmatta anpassat för nordiskt klimat

Ett nytt fokusområde för taktillverkaren Sika är tätskiktsmatta av bitumen med ett antal nya och spännande produkter för takindustrin.

Sika Sverige AB är en komplett leverantör till takbranschen i Sverige. Man har länge haft PVC- och FPO-tak för de flesta behov med alla tänkbara tillbehör och nu kan vi även erbjuda marknaden tätskiktsmatta av bitumen.

Idag levererar Sika: SikaBit® PRO T-645 och SikaBit® PRO T-625 i enlags- eller tvålagssystem. Nu lanseras även SikaBit® PRO E 50-20 för inbyggda tätskikt.

Det svenska klimatet erbjuder speciella utmaningar med stora temperatursvängningar och stora variationer i väder och vind. Detta ställer stora krav på en SBS-modifierad takbeläggning när det gäller smidighet och flexibilitet i kyla.

SikaBit® PRO är lämplig för ett nordiskt klimat med hög och korrekt kvalitet. Produkterna är beprövade och har tagits emot väl på marknaden.

1-lags tätskiktssystem

Läggs med SikaBit® PRO T-645. Produkten är lämplig för både låglutande och sluttande tak. Kan användas vid nybyggnad och renovering. Appliceras på alla typer av isolering på kompakta tak samt på betongunderlag och alla typer av träbaserade underlag.

2-lags tätskiktssystem

Läggs med SikaBit® PRO T-625 och SikaBit® PRO T-645. 2-lags tätskiktssystem används ofta på nya byggnader där den första ytan används som tätskikt under själva byggtiden. Den är också lämplig i väderutsatta områden där stora krav ställs på mekaniska påfrestningar eller mer robust användning av taket.

1-lags tätskiktssystem – inbyggt

Läggs med SikaBit® PRO E50-20 Sand P25. Produkten är lämplig som membran för innergårdar, terrasser, gröna tak, parkeringsdäck samt membran i betongkonstruktioner och liknande.