Nyheter

Den nya husjätten

Redan den 18 december 2020 kommunicerades att Svensk Husproduktion AB förvärvar Trivselhus AB från Södra. Även Movehome, ett systervarumärke inom Trivselhus, ingår i affären. Avtalet skrevs under den 1 mars 2021.

Svensk Husproduktion AB, blir med varumärkena LB-Hus, Trivselhus och Movehome, en av Sveriges största småhustillverkare. Bolaget får en omsättning på ca 1,5 miljard kronor och kommer att sysselsätta drygt 350 medarbetare. Tillverkningen sker även fortsättningsvis i två av Sveriges modernaste husfabriker, i skånska Bromölla och i småländska Landsbro.

Svensk Husproduktion verkar inom tre affärsområden:

Styckehus; med nyckelfärdiga villor till privatkunder, Grupphus; som på egen mark eller i samarbete med externa markägare erbjuder nyckelfärdiga stycke-, rad- eller parhus samt affärsområde B2B med försäljning av prefabricerade byggsatser, eller totalentreprenader, till professionella bostadsutvecklare.

– Vi har ett mycket spännande arbete framför oss, säger Stefan Holmberg, VD och Koncernchef för Svensk Husproduktion. Under de kommande månaderna kommer vi att aktivera våra planer för att skapa synergier, förbättra lönsamheten och öka volymer i bägge bolagen, samtidigt som den ordinarie verksamheten måste fungera. Det är väldigt glädjande att vi just nu ser en ökande försäljning av samtliga varumärken.

Förutom rollen som VD och Koncernchef för Svensk Husproduktion AB, kommer Stefan Holmberg även att axla rollen som tf. VD i Trivselhus AB, fram till dess att rekrytering av ny VD är klar.

– Vi är på gång att rekrytera ny VD till Trivselhus, och jag hoppas att tjänsten ska vara på plats när vi är tillbaka efter sommarens semesterperiod.