Nyheter

XL-Bygg satsar på regionala byggföretag

XL-Bygg satsar på att attrahera regionala byggföretag och har nu vässat sin säljorganisation med en ny storkundsansvarig i väst.

XL-Bygg menar att det ska vara enkelt för regionala byggbolagen att få tag på rätt kontaktpersoner i regionen och området där man befinner sig. Därför har de nu tillsatt en ny roll som storkundsansvarig i västra Sverige.

– Vi ser tydligt hur vårt entreprenörskap och våra kunderbjudanden är attraktiva för regionala byggföretag. Vi har fokus på tillväxt och satsar nu på att öka relationen med regionala byggföretag och därför har vi nu skapat den nya rollen som storkundsansvarig, säger Annelie Ingemarson, regionchef för XL-Bygg.

Valet föll på Jörgen Gustavsson som är född och uppvuxen i Lidköping och som med sina över 30 års erfarenhet har en gedigen bakgrund i olika roller från bygghandel och byggbranschen.

– Några av anledningarna till att jag sökte uppdraget som storkundsansvarig är för att XL-Bygg är oerhört proffsiga, målmedvetna och drivna. Det känns mycket spännande och inspirerande att få ge sig in i den nya rollen, säger Jörgen Gustafsson, ny storkundsansvarig i västra regionen för XL-Bygg.

Jörgen har ansvar för att bygga nya relationer, förstärka befintliga avtal, teckna nya avtal och stärka samarbetet med regionala byggföretag i västra Sverige. Jörgen och hans nya roll som storkundsansvarig är mycket efterlängtad av både kunder och XL-Bygg´s anläggningar.

– Vi inom XL-Bygg märker tydligt en ökad efterfrågan från regionala byggföretag. Man lockas av vår fixarmentalitet och breda butiksnät inom regionen. Vi är säkra på att Jörgen, med sin bakgrund från både bygghandel och leverantörsled kommer att ge de regionala kunderna den kunskap och service som de efterfrågar, säger Annelie Ingemarson, regionchef för XL-Bygg.

XL-Bygg ökade kraftigt på marknaden under 2020 och för helåret 2020, mätt på jämförbara enheter, ökade kedjan med 15 procent vilket är mer än 5 procent högre än branschen.

– Vi tror en orsak till vår framgång, har varit att vi satsar på att vara en bygghandelskedja för proffs och att vi vill skapa de absolut bästa förutsättningarna för våra kunder. Vi tror på att lyhördhet, kunnande och entreprenörskap är svårslaget, just i det områden kunden befinner sig i, säger Carl Littlewood, Kedjechef för XL-Bygg.

På bilden: Jörgen Gustavsson