Nyheter

Wibe Ladders maximerar säkerheten

Facebook
LinkedIn
Twitter

Wibe Ladders anpassar nu sitt sortiment av anliggande stegar för att maximera säkerheten i enlighet med aktuella europeiska standarder.

Den anliggande stegen PROF+ har både säkerhetsben och nivåutjämningsben, vilket underlättar användning på ojämna underlag och motverkar att stegen faller i sidled eller att basen faller undan. Stegen är anpassad för tuffa arbetsmiljöer och alla tänkbara väderförhållanden.

Den starka BOX-profilen gör stegen stabil, och dessutom bekväm att bära. Finns både som enkelstege och som 2- och 3-delad utskjutsstege i längder mellan 3 och 10 meter.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda professionella hantverkare marknadens säkraste och mest användarvänliga anliggande stegar. En anliggande stege i kategorin PROF+ är mycket säker, stabil och bekväm att arbeta på, säger Jesper Östergren, Produktansvarig på Wibe Ladders.

Nu medföljer stegfot som standard på alla stegar längre än 3 meter i kategorierna BASE och PROF. En nyhet för stegarna i PROF-kategorin är att de nu kan kompletteras med säkerhetsutrustning för att uppnå samma säkerhetsnivå som stegar i serien PROF+.

Stegarna inom PROF-kategorin baseras på samma BOX-profil och finns som enkelstege och som 2- och 3-delad utskjutsstege i längder mellan 2 och 10 meter. Alla anliggande stegar är förberedda för kombiläge och användning som fristående stege.

– Säkerhet i varje steg för användaren är den i särklass viktigaste prioriteringen i vårt arbete på Wibe Ladders. När tillgång till byggnadsställningar saknas är en anliggande stege med rätt säkerhetsutrustning det absolut bästa alternativet för att kunna arbeta både säkert och effektivt på hög höjd, avslutar Jesper Östergren.

De två vanligaste olycksriskerna vid arbete på anliggande stegar är att stegen faller åt sidan eller att basen glider ut från väggen. Enligt nya europeiska bestämmelser måste stegens bas nu breddas för att minimera den här typen av olyckor. Detta gäller samtliga stegar längre än 3 meter.