Nyheter

Norrländsk lättbalk tar plats i Body Shop

The Body Shops nya butikskoncept väljer norrländska Masonite Beams Lättbalk som del av miljöprofilen. Planen är att uppdatera samtliga företagsägda butiker till det nya konceptet inom en treårsperiod.

Konceptet kallas ”Activist Makers Workshop” vilket är en ny satsning som The Body Shop lanserade under slutet av 2020. Butikkonceptet är skapat av återvunna material och målet är att inspirera besökarna och kunderna till att ta del av The Body Shops företagsaktivism.

Som en del av lösningen är Masonite Beams lättbalk. En träprodukt som används i stommar för villor, påbyggnader, kontor, skolor och flervåningshus. Produktionen äger rum ett stenkast utanför Umeå, där ett sjuttiotal medarbetare producerar och levererar lättbalk till svenska och utländska kunder. I det nya butikskoncptet är lättbalken placerad i takpartiet.

– Det känns jätteroligt att vi är en del av The Body Shops nya koncept. Denna innovativa satsning ligger helt i linje med det som vi på Masonite Beams står för. Vår lättbalk är en produkt som produceras med minsta möjliga miljö- och resursbelastning och vi vill alltid ligga i framkant när det kommer till miljö, hållbarhet och ekologi, säger Mantas Dovidavicius, affärsutvecklare på Masonite Beams.

Med det nya konceptet går The Body Shop tillbaka till sina rötter och fortsätter på sin miljöprogressiva väg. För att minimera miljöavtrycket är butiken är utrustad med hållbara material som återvunnet trä och återvunnen plast i inredningen. Arbetsbänkar har ytor i återvunna material som skapats från avfall.

Kay Berg, General Manager på The Body Shop Sverige och Danmark berättar i ett pressutskick:

”De senaste två åren har vi enbart använt återvunnen butiksinredning till alla våra nya butiker och ombyggnader, något jag är extra stolt över. Vårt nya koncept bygger vidare på det initiativet samtidigt som vi utvecklar kundupplevelsen på ett annorlunda sätt. Detta är den första butiken i vår plan att uppdatera samtliga våra företagsägda butiker till det nya konceptet inom en treårsperiod…”