Nyheter

Byggnationen av Karlatornet i Göteborg åter i full gång

Efter att Balder blivit ny delägare i Karlatornet i mitten av december förra året är byggnationen av Karlatornet i Göteborg åter i full gång. Nu förstärker Serneke organisationen med flera viktiga roller i projektet.

De tre personer som rekryterats till produktionsorganisationen för Karlatornet är Anders Gustafson, Lars Holmström och Frida Olausson Lindh. Samtliga kommer närmast från NCC där de senast arbetat i projektet Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg. Anders Gustafson tillträder tjänsten som arbetschef, Lars Holmström tjänsten som projektchef och Frida Olausson Lindh tjänsten som projektledare.

 – Det som lockade med Serneke och Karlatornet var möjligheten att få vara med på en resa som skapar avtryck. Stora projekt skapar något speciellt och har en viss puls. Att få chansen att avsluta ett stort projekt och sedan fortsätta med ett ännu större landmärke i form av Karlatornet känns väldigt inspirerande för oss alla, säger Frida Olausson Lindh.

– Att få ta oss an denna utmaning tillsammans med alla nya kollegor, och att få alla inblandade att utvecklas i sina roller och såklart ha det roligt på jobbet är det jag ser mest fram emot, säger Lars Holmström.

Flera likheter mellan barnsjukhuset och Karlatornet

Anders, Lars och Frida ser flera likheter mellan deras senaste projekt Drottning Silvias barnsjukhus och deras kommande utmaning Karlatornet.

– Båda är stora och publika projekt som har kantats av start och stopp av olika skäl. Men de primära likheterna är den stora mängden intressenter, projektvolymen och upparbetningstakten, och utmaningarna som detta medför, säger Anders Gustafson.

– Det känns fantastiskt bra att vi förstärker vår organisation med Anders, Lars och Frida på Karlatornet. Deras kompetens och ledarskap kommer att vara värdefull för projektets framdrift, och jag ser fram emot att välkomna alla tre till Serneke och Region Väst, säger Shahroz Sahba, regionchef Väst på Serneke.

– Jag ser fram emot att personligen få välkomna Anders, Lars och Frida till Serneke och Karlastaden och specifikt till projektet Karlatornet, som är ett av våra många spännande projekt här ute, säger Daniel Åstenius, VD Karlastaden Utveckling AB.

Samtliga tillträder sina nya tjänster i mars 2021.