Nyheter

Orkla House Care tar över säljuppdraget för Wagner Pro

Med start 1 februari 2020 tar Orkla House Care över säljuppdraget för Wagner Pro för hela den svenska marknaden och stärker därmed sin position som främsta partnern inom måleriverktyg.

Det utökade samarbete med Wagner är en del av Orkla House Cares strategi – att vara en helhetsleverantör inom proffssegmentet mot fackhandeln. Tillsammans med varumärkena Anza Pro och Mirka erbjuder Orkla House Care ett brett utbud av proffsprodukter för den svenska marknaden.

– Det känns jättebra att vi får möjligheten att arbeta vidare med Wagner Pro för hela den svenska marknaden. Ambitionen är att driva och utveckla marknaden med Wagners innovativa produkter som är en viktig del av vår produktportfölj mot proffsmarknaden, säger Camilla Kempe, Nordic brand manager principals på Orkla House Care.

Wagner arbetar med innovativ appliceringsteknik för perfekta ytor inom ”gör det själv”, proffsegment, industri och är en stark aktör i Europa och USA. Sortimentet som Orkla House Care erbjuder från Wagner är färgsprutsmaskiner riktade mot proffssegmentet men även den ökande ”gör-det-själv”-marknaden.

– Det utökade samarbetet med Wagner breddar vårt erbjudande för både ”gör-det-självare” och proffs. Vi stärker därmed ytterligare vår position som den naturliga partnern när det gäller måleriverktyg. Det gör oss till en starkare och bättre helhetsleverantör för våra kunder och partners på den svenska marknaden, säger Torbjörn Holm, Commercial Director Orkla House Care.