Nyheter

Världens högsta bredbandshastighet för privatpersoner i Xplorion i Lund

I Xplorion i Brunnshög, Lund betalar hyresgästen som för ett vanligt internetabonnemang på 100 Mbit, men får en minsta hastighet på 2500 Mbit. man kan uppgradera upp till 10 000 Mbit.

Detta innebär att kunderna har tillgång till 2500/2500 Mbit som absolut lägsta hastighet. Det kan jämföras med att 100/100 är en vanlig hastighet i många hem. I Xplorion går det dessutom att välja abonnemang med hastigheter som 5000/5000 och 10 000/10 000 Mbit.

– Hittills finns det inget annat flerfamiljshus i världen där privatkunder har denna möjlighet till digital uppkoppling av denna kaliber och med denna prisbild, berättar Henriette Jareklew som arbetar som digital ledare och innovationsansvarig på Lunds Kommuns Fastighets AB, LKF.

Men varför behöver man så snabbt internet?

– Fler och fler fysiska prylar håller på att växa ihop med internet. Det är en del av vardagen idag, säger Henriette.

– Det kan vara saker som dammsugare, kylskåp, lampor, element, lås, persienner, säkerhetskameror med mera. Med så många smarta prylar hemma så kommer det kräva helt andra hastigheter på bandbredden, kommenterar Henriette.

Men priset är detsamma som för ett vanligt abonnemang?

– Ja, vi månar om våra kunder. Därför har vi varit noga med att vårt 2500/2500 Mbit-abonnemang inte ska kosta mer än ett abonnemang med betydligt lägre hastighet. Vi har utgått från vad det brukar kosta med 100/100 hastighet och satt samma pris på vår superhöga lägsta hastighet, berättar Henriette.

Läs mer om Xplorion:

www.lkf.se/xplorion