Nyheter

Brixly uppför bostadsrätter åt Riksbyggen vid Korseberg i Vänersborg

Korsebergs Strand är namnet på Riksbyggens senaste projekt. Området ligger mycket sjönära vid Vassbotten, den allra sydligaste viken av Vänern nära Vänersborgs centrum.

Området Korseberg, där cirka 200 lägenheter är planerade, marknadsförs som ”en gömd jätteträdgård och en alldeles egen liten värld. En fridfull oas bortom stress och måsten”.

Korseberg Strand består av tio villaliknande hus i två våningar med fyra lägenheter i varje. Planlösningarna är flexibla, vilket gör att lägenheterna passar för flera olika målgrupper, allt från singelhushåll till familjer och villasäljare med utflugna barn.

De är i storlekar från två till fyra rum om 66 till 91 kvadratmeter. Standard är trestavsparkett, vita skåpsluckor och målade väggar. Men bostadsköparna kan göra sina egna tillval.

– Tekniskt bygger husen på platta på mark, stålpelare, gjutna betongvalv, trä i ytterväggar och tak plus liggande panel på utsidan och betongpannor på taket. Uppvärmning sker med fjärrvärme, berättar Jan Olsson, Brixlys platschef för projektet.

Flera etapper i Korseberg

Nu aktuella Korseberg Strand om 40 lägenheter började byggas 2019, sedan mer än hälften av lägenheterna blivit sålda, och har haft etappvis inflyttning från oktober 2020 fram till mars i år.

Ett kommande projekt i området heter Korseberg Fjärd som omfattar 54 lägenheter i ett 7-våningshus och beräknas få byggstart i vår. Ytterligare en etapp är planerad liknande Korseberg Fjärd med 50 lägenheter.

På bilden: Korseberg Strand med tio hus om vardera fyra lägenheter är en av fyra byggetapper vid Vassbotten i Vänersborg i Riksbyggens regi med Brixly AB som totalentreprenör

Illustration: Tomorrow Arkitekter