Nyheter

Nytt centrallager för alla XL-Byggs butiker

Kortare ledtider och större lagerfört sortiment. Så inleder Mestergruppen året och öppnar därmed sin logistikverksamhet via centrallagret i Helsingborg för XL-Byggs samtliga butiker runt om i landet.

På över 28 000 kvadratmeter samsas idag Mestergruppen Logistiks centrala järnlager och bygglager i Helsingborg. Centrallagret har redan varit öppen för bygg och järnkedjorna Bolist och Järnias 190 butiker från Kiruna i norr till Skivarp i söder. Men nu, i januari, öppnar också järnlagret upp för byggkedjan XL-Byggs 80 butiker runt om i landet och bygglagret öppnar i april.

Det innebär att XL-Byggs butiker nu kommer att kunna ta del av de över 12 000 artiklar som lagerförs i det egna centrallagret. Artiklar som byggkedjans kunder och byggare kommer att kunna beställa efter behov, ända ner tillstyckantal. Varorna kommer också att kunna levereras upp till två gånger i veckan, ända ut till butik eller direkt till byggarbetsplatserna.

Satsar på förbättrad köpupplevelse

– Vi vill göra vardagen enklare för våra butiker. Genom att möjliggöra så att de kan köpa 12 000 artiklar från ett och samma ställe och få flera leveranser i veckan, kan butikerna få lägre kapitalbindning och ge högre servicegrad till sina kunder. Genom att förbättra kundernas köpupplevelse blir effekten positivt för alla inblandade, säger Stefan Thollén, Inköps- och Varuflödesdirektör på Mestergruppen Sverige AB.