Nyheter

Biltema bygger 16 nya varuhus – från Hässleholm till Örnsköldsvik

Expansionen fortsätter för detaljhandelsjätten Biltema, och nu presenteras massiva tillväxtplaner i form av 16 nya varuhus i Norden samt utbyggnation av lager.

Tillväxttakten ökar för Biltema, och i dagsläget är processen för byggnationen av hela 16 nya varuhus med tillhörande café igång i Norden – åtta i Sverige, fyra i Danmark, två i Norge och två i Finland. Med fler varuhus ökar också behovet av lagringsutrymme, och därför expanderar även huvudlagret i Halmstad. Just nu bygger företaget på en totalyta på 233 000 kvm.

– Det totala området vi bygger på är stort som 33 fotbollsplaner, och vi har inga planer på att sakta ner i framtiden. Varuhusen är källan till vår blomstrande omsättning, och därför följer vi upp detta med stora investeringar i nya varuhus runt om i Norden, säger Knut Svenningsen, Biltemas koncernchef. 

De 16 varuhus som håller på att byggas kommer att slå upp sina portar under 2021 och 2022, och i varje varuhus kommer nyanställningar på mellan 25 och 60 personer att göras. I Sverige kommer varuhus att öppnas i Eskilstuna, Hässleholm, Ludvika, Oskarshamn, Partille, Ronneby, Stenungssund och Örnsköldsvik.