Nyheter

Ett grönare Brännborn Center i Ängelsholm

Bolaget bakom handelsområdet, Brännborn Fastigheter, strävar efter att ständigt utveckla Brännborn Center och göra det mer attraktivt för både besökare och hyresgäster. En del i utvecklingsarbetet är att skapa ett grönare Brännborn Center.

– Med ett grönare Brännborn Center menar vi både långsiktigt hållbart och rent visuellt när det gäller utemiljön, säger Björn Larsson, VD för Brännborn Fastigheter.

Laddstolpar är sedan länge på plats och i planerna ligger även solceller på utvalda fastigheters tak.

– Ett par av våra fastigheter i Hyllinge har redan solceller och vi projekterar detta även för Brännborn Center, vi tar ett litet steg i taget, säger Björn Larsson.

Nu är det dags att göra utemiljön på Brännborn Center grönare, den stora parkeringsytan på norra delen av Brännborn Center ska få sig ett grönt lyft.

– Vårt mål är att skapa en ombonad och trivsam känsla och samtidigt göra gångstråken på området tydligare, säger Björn Larsson.

I projektet samarbetar Brännborn Fastigheter med Timjan & Träd i Ängelholm, som designar, bygger och sköter om trädgårdar.

– Genom att använda olika sorters träd, buskar, perenner, häckar, sedummattor och portaler med klätterväxter kommer vi att skapa en ombonad känsla och livfullhet.

– Träd, buskar och blommor attraherar även bin, humlor, andra insekter och fåglar, vilket är betydelsefullt och positivt ur hållbarhetssynpunkt, säger Lisa Bergström på Timjan & Träd.

Projektet, som går under namnet Grön Parkering, kommer att bli verklighet under 2021.