Nyheter

Thomas Concrete Group växer i Europa

Göteborgsbaserade Thomas Concrete Group växer i Europa genom att förvärva Sollebrunns Betongelement AB. I och med förvärvet blir bolaget även största aktieägare (35,48 procent) i det polska företaget Scanbet Sp. z o.o. som utvecklar och producerar prefabricerad betong.

– Det här är en viktig affär som utökar vårt erbjudande inom prefabricerade betongprodukter. Det är ytterligare ett steg i vår långsiktiga strategi att fortsätta utveckla och stärka oss som koncern, säger Hans Karlander, VD och Koncernchef för Thomas Concrete Group.

Den 8 december undertecknades avtalet om förvärvet av Sollebrunns Betongelement AB. Ägarskiftet är planerat till den 1 mars 2021. Sollebrunns Betongelement AB blir då ett helägt dotterbolag till Thomas Concrete Group. Det förvärvade bolaget innehar sedan tidigare 35,48 procent av aktierna i
Scanbet Sp. z o.o, vilka genom avtalet, övergår till Thomas Concrete Group.

– Vi är imponerade av medarbetarna i Sollebrunns Betongelement och kvalitén på deras produkter. Vi ämnar nu utveckla och fortsätta växa verksamheten i Sollebrunn, säger Hans Karlander.

Sollebrunns Betongelement grundades 1996 och är en komplett stomleverantör som årligen tillverkar cirka 10 000 betongelement. Bolaget har 80 medarbetare i Sverige och omsätter årligen cirka 200 mnkr.

– Vi känner oss trygga med Thomas Concrete Group som ny ägare. För oss var det viktigt att sälja till en aktör som långsiktigt vill utveckla verksamheten i Sollebrunn. De vill samtidigt förnya och förbättra betongbranschen, vilket vi ser som mycket positivt, säger Lennart Pehrsson, styrelseordförande Sollebrunns Betongelement AB.