Nyheter

OBOS ska dubblera bostadsförsäljningen inom en 5-årsperiod till en årstakt på 3 000 bostäder

Nu växlar medlemsägda OBOS upp ytterligare med målsättningen att inom fem år fördubbla årsförsäljningen till 3 000 bostäder i Sverige, med ett ökat fokus på storstadsregionerna.

Som ett led i satsningen introducerar OBOS nya boköpmodeller som sänker trösklarna och ger fler möjlighet att komma in på bostadsmarknaden. OBOS är en av Nordens största bostadsutvecklare och har idag omfattande verksamhet i Sverige och Norge.

Förra året sålde OBOS-koncernen omkring 1 500 bostäder på den svenska marknaden genom dotterbolagen OBOS Sverige och OBOS Kärnhem. Nyligen har OBOS säkrat nya större markanvisningar i Stockholm, bland annat i Årsta och Norra Djurgårdsstaden.

OBOS har i dagsläget fler än 1 000 bostäder i planerad eller pågående produktion i storstockholmsområdet, i exempelvis Sigtuna, Haninge, Åkersberga och Huddinge. Motsvarande projekt planeras och pågår också i Göteborg och Malmö. I hela Sverige har OBOS över 8 000 bostäder i planerad eller pågående produktion.

– Beslutet att dubblera takten i Sverige genom att växla upp i storstäderna är en viktig milstolpe för OBOS. De ambitiösa målen är möjliga tack vare vår starka finansiella ställning och vår kommersiellt framgångsrika styrning av verksamheten. Eftersom vi är medlemsägda återinvesteras vinsterna i fler bostäder där vi styr mot vår vision – att bygga framtidens samhälle och uppfylla bostadsdrömmar, säger Daniel Kjørberg Siraj, OBOS koncernchef.

Utmaningarna på den svenska bostadsmarknaden med höga trösklar för den som är förstagångsköpare är välkända. Hindren är inte enbart kännbara för yngre förstagångsköpare, utan drabbar människor med vanliga jobb och medellöner i storstadsregionerna.

– Vi bygger för breda målgrupper i olika faser av livet – allt ifrån vissa stora exklusiva lägenheter för köpstarka bostadsköpare till mer prisvärda bostäder i varierande storlek som vanligt folk har råd med. Trösklarna för att ta sig in i ett ägt boende är för höga i Sverige och det vill vi vara med och förändra, säger Sofia Ljungdahl, VD för OBOS Nya Hem och ansvarig för OBOS storstadssatsning i Sverige.