Nyheter

Elitfönster ansluter till Byggföretagens Färdplan 2045

Fönstertillverkaren Elitfönster ansluter till Byggföretagens Färdplan 2045 och leder fönsterbranschen framåt i arbetet mot netto nollutsläpp av växthusgaser.

Initiativet är en del i Elitfönsters satsning på hållbarhet där målsättningen är att kunna erbjuda klimatsmarta produkter som tillför större klimatnytta under användningen än den klimatpåverkan som orsakas för att tillverka dem.

Idag står bygg- och anläggningssektorn för en femtedel av Sveriges klimatpåverkan och för att möta Riksdagens beslut om noll nettoutsläpp av växthusgaser 2045 krävs en gemensam omställning i arbetet mot klimatneutralitet. Elitfönster ligger, redan idag, i fas med färdplans- arbetet och hoppas att deltagandet i Färdplan 2045 utmanar övriga fönstertillverkare till ökat fokus på miljö- och hållbarhet.

Det är närmast vår plikt att ansluta oss till Byggbranschens Färdplan 2045 och på så sätt visa Elitfönsters branschledande miljö- och hållbarhetssatsningar. Vi har med ett hängivet fokus internt ställt om vår verksamhet till att linjera med färdplanens målsättningar. Nu hoppas vi att fler aktörer fortsätter utvecklingen mot klimatneutrala värdekedjor som är en nödvändighet om vi ska nå Riksdagens mål, säger Jonas Hernborg, VD Elitfönster.