Nyheter

Infobric accelererar digitaliseringen i byggbranschen

Infobric, ett av Nordens största SaaS-bolag med tjänster för socialt hållbara och resurseffektiva arbetsplatser, har under de senaste åren förvärvat flera bolag. Nu växer koncernen ytterligare genom förvärven av BuildSafe och EquipmentLoop och tar nästa kliv i att accelerera digitaliseringen i byggbranschen.

Infobric utvecklar system för bland annat närvarokontroll och access på byggarbetsplatsen och har under de senaste åren gjort en kraftig tillväxtresa såväl organiskt som genom förvärv. Sedan tidigare äger bolaget även TelliQ, Tempus och Blastmanager.

Nu växer koncernen med ytterligare två svenska bolag, BuildSafe, som utvecklar digitala tjänster där byggprojektet rapporterar, åtgärdar och analyserar risker och störningsmoment i produktionen, samt EquipmentLoop, som tillhandahåller en digital plattform som hjälper byggentreprenörer att hålla reda på maskiner och verktyg på arbetsplatsen.

– Med Infobric hittade vi en självklar partner till BuildSafe genom visionen säkra och effektiva projekt och med våra kompletterande erbjudanden. Tillsammans kan vi förbättra säkerheten genom att underlätta och kvalitetssäkra samarbetet mellan företag och individer som verkar på arbetsplatsen, säger Viktor Broberg, VD för BuildSafe.

– Equipmentloop har sedan starten verkat för hållbara och resurseffektiva projekt. I och med att detta är centrala värdeord även för Infobric och dess ägare ser vi det som en perfekt partner i att fortsätta vidareutveckla och driva vår affär och hjälpa våra kunder i sin digitaliseringsresa, berättar Simon Fobring, VD för EquipmentLoop. 

Gemensamt erbjuder bolagen i koncernen smarta digitala tjänster som ökar säkerhet och effektivitet på arbetsplatser. Genom sammanslagningen med BuildSafe och EquipmentLoop breddas tjänsteerbjudandet ytterligare. Ambitionen är att snabba på digitaliseringen genom att bidra till branschövergripande standarder och driva på en snabb utveckling för ett hållbart samhällsbyggande.

– BuildSafe och EquipmentLoop förstärker vårt erbjudande av tjänster som bidrar till ökad social hållbarhet och resurseffektivitet på arbetsplatsen, och i det långa loppet till ett hållbart samhällsbyggande. Vi har redan startat arbetet med att identifiera värdeskapande synergieffekter för våra kunder och kommer på sikt att utveckla smarta ekosystem genom kopplingar mellan bolagens olika tjänster. Syftet är att maximera nyttan av våra verktyg där vi bidrar till ett datadrivet och transparent hållbarhetsarbete samtidigt som vi förenklar vardagen för våra kunder, säger Dan Friberg, VD och koncernchef för Infobric Group. 

Grundarna i BuildSafe och EquipmentLoop kvarstår som ledning i bolagen och går in som delägare i Infobric Group.