Nyheter

Liberala företagare: ”Fel att cementera 70-talets syn på arbetsrätt”

”Vi kan inte i dagens Sverige röra oss med reformer inom en lag som las, som bygger på ett synsätt från 1970-talet. Det behövs en helt ny lagstiftning på området”, skriver Håkan Welin, ordförande för Liberala Företagare, ett nätverk inom Liberalerna, i en debattartikel i Svenska Dagbladet idag.

”Nästan åtta av tio växande företag med 1–49 anställda saknar dessutom kollektivavtal.

Överenskommelsen förutsätter i grunden att det ska finnas ett kollektivavtal mellan arbetsgivare och anställd. Bland de företag med upp till 49 anställda som finns i Sverige i dag har hela 61 procent inte kollektivavtal. Oavsett om LO skulle acceptera det avtal som slutits mellan PTK och Svenskt Näringsliv eller ej, utestängs dessa företagare och deras anställda från det som parterna ändå vågar kalla en modern arbetsrätt.

Läs hela debattartikeln här:

https://www.svd.se/fel-att-cementera-70-talets-syn-pa-arbetsratt