Nyheter

Österling Bygg bygger två nya kvarter med fjällägenheter i Stötenfjällen

– Vårt andra pågående projekt i Stöten är Granfjällspisten, som byggstartades i augusti i år. Här bygger vi tjugoåtta lägenheter som ska stå klara sommaren 2021. Vi är glada och stolta över att ha sålt tillräckligt många lägenheter för att kunna komma igång med bygget trots pågående pandemi, säger Niklas Malmfors, vd på Österling Bygg, som är projektets byggherre.

Stöten är den del av Sälenfjällen som just nu växer snabbast. Investeringar har tidigare gjorts för att förbättra liftsystemet och erbjuda ännu bättre skidåkning och service. Nu byggs även många nya lägenheter.

I Mountain Village, ett av Stötens nyaste områden, byggs sexton toppmoderna bostadsrättslägenheter. I december 2020 står de nya lägenheterna klara. Projektet utgör den andra etappen i populära Mountain Village, som ligger avskilt och lugnt men samtidigt med närhet till Stötentorget. De sexton bostadsrättslägenheterna i Mountain Plaza byggs i modern fjällstil med bastu och andra bekvämligheter. Första spadtaget till det nya kvarteret togs i maj 2020 och intresset för lägenheterna har hittills varit stort, trots rådande Coronapandemi.

Nya flygplatsen stärker attraktiviteten

Granfjällspisten byggs på ski in-ski out läge och blir moderna arkitektritade fjällägenheter med genomgående hög standard. Fasaden består av svart liggande träpanel och taken blir sedumbeklädda.

–Vi tror verkligen på Stöten som skidområde. Vi har därför tre pågående projekt på orten nu. Allt fler efterfrågar en något lugnare destination än Lindvallen och då passar Stöten väldigt bra. Sälens nya flygplats, som invigdes i december 2019, bidrar också till att stärka Stöten som fjälldestination, även för internationella turister, säger Niklas Malmfors.

Av: Annika Wihlborg