Nyheter

Nyhet: NKT Fasteners lanserar kraftig konstruktionsskruv

Byggstandarder, material och behov utvecklas hela tiden, och därför måste naturligtvis även skruvar utvecklas, menar NKT Fasteners. Därför lanserar de nu en ny skruv för alla som uppskattar ett gott hantverk och som vill spara tid vid monteringsarbetet.

Det är det populära skruvsortimentet TOPKON som utökas med en ny medlem: TOPKON Hex. Sexkantsskruven sparar bland annat monteringstid för hantverkaren, eftersom den inte kräver förborrning.

Men finns det inte redan tillräckligt med skruvar på marknaden? Inte om du frågar Anders Nissen, produktchef på NKT Fasteners. Eftersom material, krav och arbetsrutiner hela tiden förändras måste man även anpassa, utveckla och utöka skruvsortimentet, menar han:

– Man kan ju tycka att en skruv fungerar bra som den är. Men vi går in och undersöker var och hur skruvarna används i det dagliga arbetet. Därefter utvecklar vi skruvar som är perfekt lämpade för de här uppgifterna. Byggstandarderna medför ständigt nya krav, det tillkommer ny lagstiftning, och även själva materialanvändningen förändras. Den utvecklingen måste naturligtvis även skruvarna följa med i, understryker han.

Skruven har utvecklats för trä i ”större dimensioner”, vilket gör den särskilt väl lämpad för bärande träkonstruktioner, exempelvis i carportar eller på altaner.

Hantverkarnas åsikt är viktigast

När NKT Fasteners lanserar en ny skruv är det resultatet av en lång process och en löpande dialog med branschen. De nya produkterna utgår nämligen från de utmaningar som hantverkaren möter i sitt dagliga arbete:

– Det är på byggena som våra produkter ska fylla en funktion. Därför har vi medarbetare ute på fältet som för en nära dialog med våra kunder för att ständigt känna branschen på pulsen. Det betyder också att vi inte har sett den sista skruven ännu, även om många tänker att sortimentet inte går att utveckla mer i nuläget. Samtidigt har vi inga problem med att avveckla ett sortiment om behovet skulle ändra sig, berättar Anders Nissen och understryker att TOPKON HEX är en skruv för den som verkligen går in helhjärtat i hantverket:

– Vi har utvecklat en skruv som ska spara tid för hantverkarna när de monterar, en skruv i allra högsta kvalitet för såväl hantverkare som vana hemmafixare.

Tidigare undersökningar från den danska marknaden visar att NKT Fasteners är det mest kända skruvmärket, och inte minst det märke som hantverkare helst skulle rekommendera till kollegor och vänner. Företaget satsar nu på att ta sig in på den svenska marknaden, där bland annat nya TOPKON Hex passar perfekt in i landets tradition av byggnation i trä.