Nyheter

e3 Control i partnerskap med Schneider Electric

Nu kliver e3 Control in på elgrossistmarknaden. Med en innovativ produktionsprocess och högkvalitativa produkter i partnerskap med Schneider Electric, blir e3 Control en leveranstrygg och snabbfotad leverantör av färdigbyggda elcentraler via grossistledet.

e3 Control, som framför allt har gjort sig kända för apparatskåp, tar nu klivet in på elgrossistmarknaden. I partnerskap med Schneider Electric blir e3 Control en ny och stark spelare som snabbt kan förse grossister med offerter och leveranser av alla typer av lägenhetscentraler, fördelningscentraler och serviser.

– Det är hedrande att få göra det här i partnerskap med Schneider Electric, som är bäst på allt i vår bransch om du frågar mig, säger Joakim Bengtsson, vd på e3 Control.

Lanseringen sker efter noggranna förberedelser och kalibrering av tekniken för att göra produktionsprocessen så effektiv som möjligt.

– Precis som med apparatskåpen ville vi tänka nytt och inte fastna i hur det bukar vara. Exempelvis klipper och sorterar vi kablarna maskinellt och har källa-mål-märkning var tionde centimeter. Effektivt för oss som kortar leveranstiderna och för installatörerna som enkelt kan identifiera kablarna och förenkla servicearbetet, säger Joakim Bengtsson.

Stockholmsbaserade e3 Control och Schneider Electric har samarbetat under flera år, men ett tydligare partnerskap stärker båda parter på grossistmarknaden.

– Det här är välkommet hos många grossister som nu kan erbjuda sina kunder färdigbyggda centraler med Schneider Electric som produktleverantör direkt från e3. e3 är en aktör som enbart använder våra komponenter över grossistkanalen. Jag är väldigt imponerad av vår samarbetspartners oerhört kunderorienterade approach, som är en av anledningarna till att vi gör det här samarbetet, säger Jakob Ros, försäljningschef på Schneider Electric.