Nyheter

Svenska twICEme Technology digitaliserar amerikansk bygghjälm

Det svenska företaget twICEme Technology meddelar idag att ett samarbete har påbörjats med den amerikanska tillverkaren av skyddshjälmar STUDSON. Partnerskapet ämnar att öka säkerheten för amerikanska byggarbetare genom twICEmes integrerade teknik för vital information i hjälmar.

Tekniken kan bidra till att minska ledtider vid händelse av en olycka. Detta samarbete är resultatet av ökande krav på ett förbättrat säkerhetsarbete inom byggsektorn, inte bara i Sverige, utan även globalt. Samarbetet drar igång redan under hösten 2020.

– Vårt mål är att skapa en global standard för tillgång till vital information som kan bidra till att öka säkerheten för människor utsatta för risk. Detta samarbete tar oss närmare det målet. Partnerskapet med STUDSON bekräftar också det initialt stora intresset på den amerikanska marknaden för att öka säkerheten på byggarbetsplatser genom innovation, säger Christian Connolly, VD för twICEme Technology.

twICEme Technology påbörjade i våras ett samarbete med svenska utrustningstillverkaren Guardio Safety med målet att öka säkerheten på svenska byggarbetsplatser. Den banbrytande skyddshjälmen mottogs oerhört positivt av både byggarbetare och arbetsmiljöingenjörer. Nyheten fick stor spridning även utomlands vilket ligger till grund för den internationella expansion som nu har påbörjats.

I USA, likväl som i Sverige, är fokus på ökad säkerhet inom byggsektorn just nu stor. Under 2018 inträffade ett av fem dödsfall på amerikanska arbetsplatser inom byggsektorn och implementing av säkerhetsprogram på amerikanska byggarbetsplatser kostar idag 2,5% av projektets kostnad, medan skador orsakade på byggarbetsplatser står ungefär 6-9% av projektets utgifter.

– Jag ser oerhört mycket fram emot vårt partnerskap med twICEme Technology! Detta samarbete tar oss ytterligare ett steg mot vårt mål att erbjuda den säkraste och mest innovativa skyddshjälmen för bygg- och industribranschen, säger Ryan Barnes, VD för STUDSON.

I och med denna lansering vill twICEme Technology bidra till att öka säkerheten på amerikanska byggarbetsplatser, skapa ett momentum för att få med fler internationella utrustningstillverkare och samla dessa under en global standard för vital information.

Om twICEme Technology

twICEme Technology grundades 2016 och siktar på att revolutionera branschen för personlig skyddsutrustning genom sin digitala och integrerbara lösning för tillgänglig vital information. Företaget med dess team jobbar varje dag för att skapa en säkrare tillvaro för människor utsatta för risk genom samarbeten med innovativa producenter av säkerhetsutrustning.