Nyheter

Nytt samarbete förenklar hanteringen av bygg- och anläggningsprojekt

Byggtechbolagen Next One Technology och SkyMap Innovations inleder ett samarbete för att digitalisera och göra arbetsflödet i bygg- och anläggningsprojekt smidigare. Genom att kombinera verksamhetssystemet NEXT med visualiseringsverktyget SkyMap Portal skapas en svårslagen kontroll och uppföljning i projektet.

NEXT är ett väletablerat och molnbaserat affärssystem med produktionen i centrum och som förenklar administrationen för bygg-, service- och entreprenadföretag. SkyMap Portal är en molnbaserad plattform som med drönarteknik skapar en digital tvilling av verkligheten och visualiserar hela projektet i 3D och förenklar för de som projekterar, bygger eller förvaltar fastigheter.

– Vi delar visionen om att digitalisera byggbranschen och ser en stor styrka i att kunna addera SkyMap Portals funktionalitet till vårt redan kraftfulla affärssystem och erbjuda våra kunder 3D-visualisering av projekten, säger Oskar Hjertstedt, Affärsutvecklare på Next One Technology.

Målet är att integrera NEXT och SkyMap Portal och kunna erbjuda en gemensam lösning som är smidig för kunderna. Just nu pågår ett pilotprojekt tillsammans med Marcussons Entreprenadteknik i Linköping som har lång erfarenhet av NEXT och nu implementerar SkyMap Portal i verksamheten. Erfarenheterna från pilotprojektet ligger till grund för den kommande integrationen

– Vi ser att vi redan har flera gemensamma kunder som använder båda systemen, så vi är övertygade om att samarbetet kan bli till stor nytta för våra kunder. Och våra testpiloter har redan konstaterat att kombinationen är oslagbar, säger Jon Bengtsson, VD på SkyMap Innovation.

På bilden från vänster: Oskar Hjertstedt (Next One Technology), Jonas Marcussons (Macrussons Entreprenadteknik) & Jon Bengtsson (SkyMap Innovations)