Nyheter

Ny revolutionerande aktör på den svenska bostadsmarknaden

I dag lanserar det svenska bolaget Movesta en ny tjänst som gör det möjligt att sälja sin bostad på mindre än en vecka. Kunderna slipper allt vad gäller renoveringar, städning, styling, visningar, ångestladdad budgivning och annat krångligt och tidsödande.

Med hjälp av egenutvecklad teknik och en webbaserad tjänst ges säljaren möjlighet att fylla i uppgifter om sitt hem och få ett bud på bostaden från Movesta inom 24 timmar. Accepteras budet köper Movesta bostaden och säljaren kan ha sina pengar på kontot inom några dagar.

–  Fram till nu har det bara funnits ett sätt att sälja och köpa en bostad i Sverige. Det är på den öppna marknaden och vanligtvis med hjälp av en mäklare. Vi vill vara ett alternativ för de som vill spara tid och minska den all den osäkerhet som en bostadsaffär normalt innebär, säger Micha Lindqvist, marknadschef och en av grundarna av bolaget.

Statistik visar att det i snitt tar 50-100 dagar att få sin bostad såld i Sverige. Lägg till det ytterligare 60-90 dagar för från- och tillträde innan affären är helt klar och du har pengarna på ditt konto. Med Movestas egenutvecklade teknik går det betydligt snabbare och enklare.

En motsvarande tjänst finns sedan en tid tillbaka i USA där ett bolag är på gång att börsintroduceras samt i ett par europeiska länder där tjänsten snabbt blivit en succé. I Sverige är Movesta först ut med affärsmodellen.

–  Vår modell innebär att du säljer till ett fast pris, slipper risk för dubbelt boende, undviker osäkerhet och sparar tid som istället kan läggas på annat som familjeliv och fritid, säger Micha Lindqvist.

Till en början köper Movesta villor, parhus och radhus och har innan lanseringen redan gjort ett flertal bostadsaffärer i norra Stockholm. Planen är att tjänsten inom kort ska finnas i tio av Sveriges största städer. Målet är att därefter utöka tjänsten till att även gälla köp och sälj av bostadsrätter.