Nyheter

Fasadgruppen expanderar i Danmark

Fasadgruppen fortsätter stärka sin nordiska position genom att förvärva Cortex, ett ledande danskt företag inom fasadunderhåll och renovering.

Cortex grundades 1991 och är idag ledande inom fasadunderhåll och renovering av fastigheter i Danmark. Fasadrengöring är en del av processen att renovera fasader, vilket innebär att de rensar fasaderna från bland annat gamla färgskikt och föroreningar, murbruk, smuts, klotter och puts.

Företaget erbjuder även ett membransystem, där de för in rostfria fuktbarriärer i tegelgrunder för att undvika fuktskador i fastigheten. Bland tidigare projekt har Cortex bland annat utfört renoveringsarbeten på många av Danmarks historiskt viktigaste monument. Verksamheten utförs rikstäckande Danmark och huvudkontoret ligger i Hvidovre. Bolaget har cirka 40 anställda och omsatte under verksamhetsåret 2019 cirka DKK 40m.

Genom förvärvet stärker Fasadgruppen sin närvaro i Danmark och därmed sin position som Nordens största fasadkoncern. Inom gruppen finns efter förvärvet 20 bolag, varav två i Danmark och ett i Norge. Alla bolag arbetar under sina egna varumärken och utvecklar starka positioner på sina respektive lokala marknader, samtidigt som de drar nytta av regional styrka, samarbete och erfarenhetsutbyte inom koncernen.

– Cortex är en viktig komponent i Fasadgruppens fortsatta nordiska expansion och tillväxtstrategi. Bolaget går helt i linje med Fasadgruppens hållbarhetsprofil, genom deras arbete med hållbar renovering och miljösanering. Cortex kompletterar övriga bolag i koncernen väl och vi kommer nu kunna erbjuda kunden ett ännu bredare utbud av tjänster, säger Pål Warolin, vd och koncernchef för Fasadgruppen.

– Det känns väldigt bra och spännande att bli en del av Fasadgruppen och vi ser fram mot att samarbeta med de övriga bolagen i koncernen. Jag hoppas att vi kommer att kunna tillföra viktiga bitar till helheten och att vi tillsammans blir ett ännu bättre och tryggare val för kunden, säger Holger Schultz vd för Cortex.

Fasadgruppen förvärvar 100% av aktierna i Cortex med tillträde den 25 september. Säljarna kommer att vara kvar i sina respektive positioner och vidareutveckla Cortex som en del av Fasadgruppen.