Nyheter

Ny Youtube-satsning från Beijer Byggmaterial: ”Dom kallar oss hantverkare”

Podden ”Bygga åt idioter” har sedan ett år tillbaka varit ett givet inslag på byggen runt om i Sverige. Nu tar Beijer Byggmaterial nästa steg och lanserar Youtube-satsningen ”Dom kallar oss hantverkare” en humorserie för hantverkare, där hantverkarna själva spelar huvudrollen.

– Det finns massor av byggprogram, allt från DIY till rena dramaserier, men det har aldrig gjorts program för proffsen. Vi producerar därför denna humorserie helt tillägnat dem. ”Dom kallar oss hantverkare” är en hyllning till hantverkare som varje dag jobbar hårt för att förverkliga andras drömmar och det är de som står i centrum i den här nya satsningen, säger Elisabet Heinrich, marknadschef hos Beijer Byggmaterial.

Programledaren Klas Eriksson, mest känd som karaktären Leif i humorserien Leif & Billy kommer utforska människorna bakom de tusentals byggfirmor som finns i Sverige och djupdyka i deras arbetsvardag. Klas Eriksson programleder sedan tidigare den populära podden ”Bygga åt idioter” och precis som i den så står humorn i centrum även i denna satsning.

– Klas har själv ett förflutet som målare och är en riktig Youtube-stjärna, vilket gör att han sitter inne på värdefull kunskap för att skapa ett material som både blir roligt och angeläget för våra proffshantverkare. Att han dessutom är en uppskattad komiker och etablerad i tv-mediet kommer göra att vi kan skapa något som verkligen landar rätt i byggsverige, säger Elisabet Heinrich.

I det första avsnittet möter vi en takläggarfirma från Nykvarn där de anställdas matlådor hamnar i fokus och under hård granskning. Nya avsnitt kommer att publiceras löpande på kanalen.

Se premiäravsnittet av:

”Dom Kallar Oss Hantverkare” här