Nyheter

Nabo förvärvar ytterligare två bolag inom fastighetsförvaltning

Nabo förstärker sin position i Skåne genom att två till bolag inom fastighetsförvaltning ansluter sig – BoNea och Akevo. Förvärven är det andra och tredje på kort tid som innebär att Nabo utökar sin marknadsandel och lokala närvaro i Skåneregionen.

– Med dessa två starka bolag samt förvärvet av Örehus i Skåneregionen tar vi några rejäla kliv på vår resa att forma framtidens förvaltning och bli Sveriges ledande förvaltare av flerbostadshus. Vi leder digitaliseringen inom branschen samtidigt som vi växer snabbt både organiskt och genom de förvaltare som nu ansluter sig till Nabo, säger Daniel Larsson, vd för Nabo.

Skånska BoNea och Akevo som erbjuder ekonomisk förvaltning till bostadsrättsföreningar ansluter sig till Nabo. Med förvärvet av Örehus Fastighetsförvaltning i början av september har nu tre bolag i Skåne anslutit sig, vilket innebär att Nabo blir en mycket stark helhetsleverantör inom bostadsrätts- och fastighetsförvaltning med lokal förankring. Tillsammans har BoNea och Akevo 20 medarbetare, cirka 250 kunder och 17 miljoner kronor i omsättning med en mycket god tillväxt och lönsamhet. BoNea blev även utnämnt till DI Gasell 2019 samt till Superföretag i Veckans affärer 2019.

Ägarbytet innebär att bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Skåne nu kan få hjälp av en väletablerad helhetsleverantör för alla typer av tjänster inom bostadsrätts- och fastighetsförvaltning. Digitaliseringen inom branschen som pågår för fullt tar även ett kliv framåt, där kunderna på sikt kommer få tillgång till Nabos digitala plattform och även nya smarta digitala verktyg.

De tre grundarna Sven Nilsson, Paul Johansson och Mikael Wahlström liksom medarbetarna i BoNea och Akevo har lång och bred erfarenhet inom fastighetsförvaltning – vissa mer än 20 år. Alla tre grundare stannar kvar för att fortsätta utveckla verksamheten och skapa en ännu bättre arbetsplats med en leverans på toppnivå.

– Vi är glada över att bli en del av Nabo som ligger långt fram inom såväl digitaliseringen av fastighetsförvaltning som att skapa en utvecklande arbetsplats. För oss var det viktigt att få en ägare som vill fortsätta arbetet med att satsa på tillväxt liksom att utveckla vår verksamhet, och jag kan inte tänka mig ett bättre val än Nabo i det fallet, säger Sven Nilsson, vd för BoNea och Akevo.

I centrum för visionen att forma framtidens förvaltning och boendetjänster ligger Nabos digitala plattform. Det är marknadens enda heltäckande affärssystem specifikt utvecklat för bostadsrättsföreningar och andra flerbostadshus, som automatiserar manuella processer och förenklar förvaltningsarbetet. Att digitalisera administrationen skapar även trygghet och kontroll. 1 600 anslutna kunder till Nabos plattform kommer nästa år att vara omkring 3 000, inklusive de tre förvärven samt samarbetsavtalet med Riksbyggens helägda dotterbolag Simpleko som innebär att de kommer använda plattformen i förvaltningen av sina kunder.

– Digitalisering är en viktig pelare inom Nabos verksamhet och strategi. Att både erbjuda våra kunder en plattform som förenklar vardagen samtidigt som vi blir systemleverantör till några av de största och viktigaste aktörerna i branschen är en spännande utmaning med mycket stor potential, avslutar Daniel Larsson, vd för Nabo.

Ägarbytet är verksamt från och med nu. BoNea och Akevos medarbetare och kunder påverkas inte och verksamheten fortsätter precis som tidigare. På sikt kommer också investeringar i digitalisering, organisation och ett utvecklat kunderbjudande förbättra både kundernas och medarbetarnas vardag,