Nyheter

All-time-high för bopriser i augusti

Bostadspriserna fortsatte att stiga i augusti på både lägenheter och villor i samtliga regioner i Sverige med undantag för lägenhetspriserna i Storgöteborg som stod stilla. Detta innebär att bopriserna nu har stigit brett ända sedan årsskiftet trots coronakrisen. Villapriserna har stigit som mest och i Norra Sverige med hela 23,8 procent under året.

Med undantag för Storstockholm och Storgöteborg är bopriserna därmed på all-time-high.

SBAB Booli prisindex som bygger på priserna på de bostäder som såldes under augusti visar att bostadspriserna fortsatte att stiga på bred front i Sverige med undantag för lägenhetspriserna i Storgöteborg som stod stilla. Lägenhetspriserna steg som mest i Storstockholm (2,5 %) och villapriserna som mest i Norra Sverige (7,1 %).

– Jag kan bara fortsätta att konstatera att trots ett av historiens mörkaste år för svensk ekonomi till följd av coronakrisen fortsätter bopriserna att stå pall. Bortsett från lägenhetspriserna i Storstockholm och Storgöteborg som båda drabbats av omfattande smittspridning så är bopriserna nu i samtliga regioner på all-time-high, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.